Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tečaj rezidbe
  • 19.02.2023. 10:30
  • Istarska, Vodnjan

Zanima vas rezidba maslina? Prijavite se na trodnevni tečaj

I ove se godine organizira trodnevni tečaj rezidbe maslina kroz koji su dosad svoje znanje o rezidbi proširili brojni maslinari i hobisti.

Foto: Istrian de Dignan
  • 1.266
  • 102
  • 0

Rezidbi maslina se od davnina pridaje velika važnost. Kako bi urodilo što boljim plodom potrebno je oblikovanje i prozračnost stabla. Upravo je taj proces jedan od najsloženijih u maslinarstvu.

I ove se godine organizira trodnevni tečaj rezidbe kroz koji su dosad svoje znanje o ovoj mjeri proširili brojni maslinari i hobisti. Održat će se od 3. do 5. ožujka 2023. godine u Vodnjanu, a organizatori su udruga Istrian de Dignan iz Vodnjana i Učilište Internatural.

Teorijski i praktični dio

Tečaj se sastoji od uvodnog, teorijskog dijela gdje će polaznici proširiti ili obnoviti svoje znanje o tehnikama uzgoja maslina. Također, podučava o fiziologiji i biologiji masline, ali i o različitim načinima orezivanja i procesa vezanih uz berbu.

Polaznici će također proširiti svoja znanja o alatima te praktičnim vještinama rezidbe mladih stabala, stabala u rodu, starih stabala i njihove regeneracije. Praktični dio tečaja održava se na Didaktičkoj farmi koja se nalazi u sklopu vodnjanske osnovne škole. Polaznici će moći primijeniti svoje znanje uz stručno vodstvo dipl. ing. agr. Ivice Lađarevića.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete do 1. ožujka putem web obrasca kojeg možete pronaći na ovom linku, zatim slanjem e-maila na info@istrian.org ili na broj 099 350 35 90.

Cijena trodnevnog tečaja iznosi 165 eura, a uključuje sav potreban tiskani materijal za praćenje predavanja, marende u masliniku te certifikat koji će se dodijeliti svim polaznicima nakon završetka tečaja.

"Mole se polaznici da sa sobom ponesu alat za ručnu rezidbu maslina kako bi se praktični dio mogao odraditi što kvalitetnije", napominju organizatori.


Tagovi

Tečaj rezidbe Masline Orezivanje Maslinarstvo Istrian de Dignan Učilište Internatural


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo