Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organik fest
  • 23.09.2021. 14:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

1. Organik fest Srpske - bogat program i za kupce i za proizvođače

Sajam, okrugli stol, radionice, samo su neki od sadržaja trodnevnog, Međunarodnog festivala organskih proizvoda Republike Srpske.

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 170
  • 9
  • 0

Međunarodni festival organskih proizvoda Republike Srpske, 1. Organik fest Srpske, održat će se od 24. do 26. septembra u Banja Luci, u Tržnom centru Delta Planet.

U sklopu njega održat će se i sajam prodajnog karaktera, a sam će festival svečano biti otvoren u 11 sati kada će biti dodijeljene zahvalnice istaknutim organskim proizvođačima Srpske. 

Za 13 sati, u prostorima Privredne komore RS predviđeno je potpisivanje sporazuma između Privredne komore Republike Srbije i Republike Srpske o saradnji u oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije sa posebnim osvrtom na sektor organske proizvodnje. 

Ondje će se održati i Envision sesija o IT sektoru kao alatu razvoja ovog vida poljoprivrede, a svoje će iskustvo predstaviti Organic Control System i Inosens iz Novog Sada. Za 15 sati je predviđen okrugli stol na temu "Organska proizvodnja razvojna šansa regiona, da ili ne?", a na njemu će učestvovati institucije i proizvođači iz Hrvatske, Srbije i Federacije BiH. 

Sutradan, u subotu, 25. septembra, uz sajam u TC Delta Planet, u Privrednoj komori RS, u sali Jahorina, za proizvođače će biti održana radionica na kojoj će sudjelovati stručnjaci koji će obuhvatiti biljnu i stočarsku proizvodnju s predznakom eko, a riječi će biti i o certificiranju takvih proizvoda. 

Za nedjelju, 26.09. predviđena je studijska posjeta poljoprivrednom gazdinstvu Ilije Mijatovića u Laktašima gdje će biti prezentirana tehnologija organske proizvdnje u voćarstvu. 

Festival organizira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, u saradnji sa Privrednom komorom RS, Organic control system-om, TC Delta Planet, USAID projektom razvoja održivog turizma u BiH, Češkom razvojnom agencijom i Klasterom Krajina. 


Tagovi

Organik fest Banja Luka Festival Organska proizvodnja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.