Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručni skup
  • 24.05.2019. 11:00

12. međunarodni naučno - stručni skup "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoline"

U okviru naučno - stručnog skupa održaće se i okrugli sto "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promena".

Foto: Pixabay/Couleur
  • 64
  • 2
  • 0

Agroglas, dvonedeljnik Glasa Slavonije za poljoprivredu, organizuje 12. međunarodni naučno - stručni skup pod nazivom "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoline", od 27. do 29. maja. U okviru njega održaće se i okrugli sto "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promena". Skup će se održati na Fakultetu agrobiotehničkih nauka u Osijeku, a svečano otvaranje skupa biće 27. maju u 10.00 sati.

Prvog dana skupa biće održan okrugli sto pod pokroviteljstvom Akademije poljoprivrednih nauka na temu "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promena“.

"Tokom dosadašnjih jedanaest godina na skupu je prezentovano gotovo pet stotina naučnih i stručnih radova, od čega 60 plenarnih, a u radu skupa učestvovalo je gotovo hiljadu naučnika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Francuske, Velike Britanije i ostalih zemalja Evrope i sveta, među kojima i mađarski akademik Gyorgy Varallyay, srpski akademik Dušan Kovačević i Žan Rodžer - Estrade i Bleir Mekenzi, vodeći ljudi ISTRO- a, međunarodne organizacije za proučavanje obrade zemljišta.

Skup se profilirao u forum na kom akademici, naučnici i stručnjaci iz zemalja okruženja razmenjuju saznanja i iskustva, prezentuju rezultate poslednjih istraživanja, a kroz razgovor neposrednih proizvođača, stručnjaka i naučnika postavljaju se smernice novih istraživanja. Prezentovani radovi, budući da je poljoprivreda interdisciplinarna proizvodnja, pokrivaju širok spektar tema i upoznaju javnost, ali i neposredne proizvođače sa mogućnostima održive poljoprivredne proizvodnje koja ne utiče štetno na okolinu", stoji u najavi. 


Tagovi

Naučno - stručni skup Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoline FAZOS


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.