Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slama land art
  • 13.08.2019. 09:00

14. Slama land art festival - Radost Življenja

Umetnici će i ovoga leta na polju između Osijeka i Bilja izrađivati skultpure od slame. Vidimo se na 14. Slama land art festivalu.

Foto: Facebook/Slama land art
  • 145
  • 5
  • 0

Već 14. Slama land art festival, ovoga puta pod nazivom "Radost Življenja", održaće se ovog vikenda na 'Kovačkim livadama' smeštenim između Osijeka i Bilja. 

"Već dugi niz godina u skladu sa prirodom i uz podršku dragih ljudi, stvaramo i rastemo - iznutra i spolja, kao pojedinci, ali i kao zajednica koja malim, sigurnim koracima korača prema velikim promenama, a ovog puta približićemo im se uz ovogodišnju temu 'Radost Življenja'!

Svet u kom živimo vrlo lako ubrzava naš tempo, nudi nam brojne stimulanse koji nas pritiskaju i udaljavaju od čiste jednostavnosti, sreće i lakoće nudeći nam zatim putokaze koji neretko put nazad do njih čine još komplikovanijim. Ali, ako na trenutak zastanemo, znaćemo da su putevi ucrtani u mape do radosti jedinstveni za svakog od nas, a svi oni do cilja vode putevima naše unutrašnjosti iz koje se sreća lako širi i deli sa drugima. Tako su i brojna učenja, kao i najveće religije sveta, upravo su u 'Radosti Življenja' pronalazile cilj i ispunjenje svojih učenja. Mi želimo da se prisetimo njene lakoće i da se okupimo kako bi nas inspirisala u zajedničkom stvaranju!", stoji u najavi festivala koji je sad već skoro pre četvrt veka pokrenuo Nikola Faler

Inače, festival traje od 12. avgusta, kada umetnici počinju sa izradom skulptura od slame, ali za posetioce će biti otvoren tokom subote i nedjelje. "Festival će biti prepušten vrednim rukama koje će oblikovati i stvarati velika i mala umetnička dela i kreirati oazu usred polja kako bismo je za vreme vikenda svi zajedno ispunili veseljem i radošću i prepustili se još jednoj proslavi života, prirode i umetnosti!", zaključuju organizatori. 


Tagovi

Slama land art Festival Umetnost Slama Polje


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić