Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mediteranski sajam
  • 11.02.2021. 12:00
  • Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

18. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje s novim proizvodima, održavanje manifestacije dani meda, kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda. 

Foto: Facebook / Mediteranski sajam Dubrovnik
  • 571
  • 316
  • 0

18. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se i ove godine od 15. do 18. travnja 2021. godine u vanjskim i unutarnjim sadržajima hotela Tirena - Babin kuk Dubrovnik.

Kako je istaknuo voditelj sajma mr.sc. Vedran Kraljević, specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva.

"Svih ovih godina okupljamo izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bismo zajedničkim nastojanjima pokušali predstaviti veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje“, naglasio je. 

Novi, inovativni proizvodi

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje s novim proizvodima (hibridna, električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala), održavanje manifestacije dani meda najjužnije županije, podizanje kvalitete nastupa izlagača kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda. 

Također, kaže Kraljević, i ove godine nastavit će s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda, te pripremaju niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.

Podsjetio je kako je u travnju 2005. godine na sajmu pokrenuta i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom. Na 16. Mediteranskom sajmu održanom 2019. izlagalo je preko 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a posjetilo ga je preko 20.000 tisuća posjetitelja.

Pravila izlaganja na sajmu

Za sudjelovanje na sajmu potrebno je imati svu potrebnu zakonsku dokumentaciju (registracija tvrtke, itd...) i sukladno zakonima i propisima RH postupati. Osim toga svaki izlagač treba imati prijavnicu za sudjelovanje na sajmu, presliku rješenja o upisu u:

  • Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, ili 
  • Upisnik objekta odobrenih pod posebnim uvjetima ili Upisnik odobrenih objekata, te pripadajući Izvod ovisno o vrsti hrane.

Sudionici koji se predstavljaju s alkoholnim pićima i vinom moraju imati Prijavu za upis u registar trošarinskih obveznika da ishode odobrenja za prigodnu prodaju navedenih proizvoda kod Carinarnice Dubrovnik.

Izlagači, naglašava voditelj sajma, sami brinu o dekoraciji svog izložbenog prostora. Trebali bi osigurati prekrivače za svoj izložbeni prostor preko noći kao i produžne kablove, male rashladne uređaje za lako pokvarljive mliječne proizvode i slično. 

Subjekti koji nisu upisani u odgovarajuće upisnike, a žele sudjelovati na sajmu trebaju uputiti zahtjev Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (www.mps.hr) i dostaviti uz prijavu. 

"U slučaju da do sada niste dobili sve potrebne obrasce i informacije o sajmu, hitno nam se javite“, poručuje Kraljević. Prijave pristigle nakon 3. travnja 2021. godine neće biti prihvaćene.

Ulaz se ne naplaćuje, a sajam se održava u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o. te u suorganizaciji Dubrovačko- neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK  Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o.


Tagovi

18. Mediteranski sajam Ekološki proizvodi Ljekovita bilja Zeleno poduzetništvo Dubrovnik


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.