Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mediteranski sajam
  • 18.09.2021. 10:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

18. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje novim proizvodima, podizanje kvalitete nastupa izlagača te podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda.

Foto: Mediteranski sajam
  • 165
  • 23
  • 0

18. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se od 30. rujna do 3. listopada ove godine u Parku Luja Šoletića, neposredno do glavne tržnice grada Dubrovnika u Gružu, najavljuju organizatori Dubrovnik Sun d.o.o.

"Svih ovih godina okupljamo izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bismo zajedničkim nastojanjima pokušali predstaviti veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje", istaknuli su u priopćenju.

Inače, ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i Republici Hrvatskoj u području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostaloga zelenog poduzetništva. 

U travnju 2005. sa sajma je pokrenuta i ostvarena ideja o proglašenju ove županije "GMO free". Na 16. Mediteranskom sajmu 2019., podsjećaju, izlagalo je više od 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a posjetilo ga je više od 20.000 tisuća ljudi.

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje novim proizvodima, podizanje kvalitete nastupa izlagača te podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda.

Prijave na sajam

Za sudjelovanje na sajmu potrebno je imati svu potrebnu zakonsku dokumentaciju (registracija tvrtke itd.) i postupati u skladu sa zakonima i propisima RH.

Vezano za izlagače proizvoda životinjskog podrijetla, subjekti koji nisu upisani u odgovarajuće upisnike, a žele sudjelovati na sajmu trebaju uputiti zahtjev Ministarstvu poljoprivrede i dostaviti ga uz prijavu.

"Molimo sve sudionike koji će se predstaviti sa svojim proizvodima (vina i alkoholna pića) s obvezom posjedovanja Prijave za upis u registar trošarinskih obveznika da ishode odobrenja za prigodnu prodaju navedenih proizvoda kod Carinarnice Dubrovnik", napominju organizatori. 

Ulaz se ne naplaćuje, a sajam se održava u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik te partnera sajma Obrtničke komore DNŽ-a, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, centara za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA.

Prijavnice i ostale informacije možete pronaći ovdje

"U slučaju da do sada niste dobili sve potrebne obrasce i informacije o sajmu, javite nam se. Prijave pristigle nakon 20. rujna 2021. nažalost nećemo moći prihvatiti", poručuju organizatori.


Tagovi

18. Mediteranski sajam Ljekovita bilja Zdrava prehrana Zeleno poduzetništvo Dubrovnik Sun d.o.o.


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]