Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodi hrvatskog sela
  • 26.03.2019. 16:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

18. sajam Proizvodi hrvatskog sela uz topljenje masti i pravljenje čvaraka

Sajam Proizvodi hrvatskog sela tradicionalno se održava nekoliko tjedana prije Uskrsa kako bi građani za blagdane mogli nabaviti domaće visokokvalitetne proizvode kojih nema na policama trgovačkih lanaca.

Foto: Prorsus komunikacije
  • 1.710
  • 304
  • 0

Već 18. sajam Proizvodi hrvatskog sela održat će se od petka do nedjelje (29. do 31. ožujka) u Pučkom otvorenom učilištu (Ulica grada Vukovara 68, Zagreb).

"Sajam je to utemeljen kako bi promicao prodaju tradicijskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, no koji je s vremenom postao i potvrda izvrsnosti proizvođača domaćih proizvoda. Naime, za sudjelovanje u sajmu pomno se biraju proizvođači najboljih domaćih proizvoda. Ove će ih godine na sajmu sudjelovati šezdesetak. Među njima su proizvođači suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, rakija, likera, maslinova i bućina ulja, meda, sušenih smokvi, rukotvorina i suvenira. Riječ je o proizvodima u čiji je nastanak uloženo mnogo znanja, truda i ljubavi", najavljuju organizatori. 

Nadalje, kako bi posjetitelji doživjeli barem djelić tradicionalne proizvodnje hrane, u subotu od 13 do 14 sati moći će promatrati topljenje masti i pravljenje čvaraka od slanine crne slavonske svinje. Svježe čvarke potom će moći kušati.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela tradicionalno se održava nekoliko tjedana prije Uskrsa kako bi građani za blagdane mogli nabaviti domaće visokokvalitetne proizvode kojih nema na policama trgovačkih lanaca. Otvoren je od petka do nedjelje između 9 i 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.


Tagovi

Proizvodi hrvatskog sela Sajam Domaće Crna slavonska svinja Čvarci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]