Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prvi sajam mladih poljoprivrednika
  • 10.05.2017. 16:00

20 mladih poljoprivrednika na sajmu u Zagrebu

Cilj sajma je predstaviti mlade poljoprivrednike i njihove proizvode hrvatskoj javnosti i potaknuti potrošače da kupuju hrvatske proizvode.

  • 2.912
  • 213
  • 0

U povodu održavanja prvog Sajma mladih poljoprivrednika koji će se održati 12. i 13. svibnja 2017. godine na trgu Petra Preradovića u Zagrebu u Hrvatskoj kući materina priča održana je konferencija za medije.

Konferenciji su prisustvovali Emil Tuk, pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Luka Čuljak, zamjenik pročelnika gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika kao i brojni mladi poljoprivrednici koji će u petak i subotu predstaviti svoje proizvode u Zagrebu.

"Svečano otvorenje je u petak u 11 sati, a građani će proizvode mladih poljoprivrednika moći kupiti od osam ujutro do osam nevečer", rekao je Jan Marinac. "Cilj ovog sajma je predstaviti mlade poljoprivrednike i njihove proizvode hrvatskoj javnosti i potaknuti potrošače da kupuju hrvatske proizvode kako bi ovi mladi ljudi mogli nastaviti s radom i njihove obitelji živjeti od toga".

Na sajmu će se predstaviti dvadeset mladih poljoprivrednika iz cijele Hrvatske. To su OPG Bojan Novosel iz Zagreba, PZ Berry Organica iz Zaprešića, OPG Ivan Valentić iz Starih Mikanovaca, OPG Vrabec Goran iz Igrišća, OPG Radenko Hažić iz Sv. Martina na Muri, OPG Diana Prpić iz Karlovca, Agro Noršić j.d.o.o. iz Zagreba, OPG Marjanović Vojislav iz Zagreba, OPG Gajski Nives iz Novoselca, OPG Marina Dobošić iz Vrbovca, OPG Lovro Lenac iz Hrvatske Kostajnice, OPG Balić Marijan iz Ilače, OPG Grčević iz Pisarovine, OPG Nandor Finta iz Vukovar - Čakovci, Postira PZ iz Postire na otoku Braču, OPG Mladen Cesarec iz Oroslavja, OPG Žnidarić iz Marija Gorice i OPG Kalić Zvonimir iz Đakova.

"Prvi sajam mladih poljoprivrednika radi se u suradnji s Gradom Zagrebom i besplatan je za sve sudionike", rekao je Marinac.

Novinarima se obratio i Emil Tuk, pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, pozvavši sve Zagrepčane da u petak i subotu dođu na Cvjetni trg i kupe proizvode mladih poljoprivrednika.

"Grad Zagreb već godinama pomaže svojim mladim poljoprivrednicima. U samom Zagrebu je registrirano šest tisuća poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Hrvatske, a baš u Zagrebu ima ih 500 do 700 koji se redovito javljaju na natječaje. U suradnji s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika svake jeseni održavamo Sajam zimnice koji posjeti i do 30 tisuća Zagrepčana. Nadajmo se da će i ovaj sajam postići isti uspjeh".


Tagovi

Sajam mladih poljoprivrednika Jan Marinac


Autorica

Ivana Jurišić

Više [+]

Novinar u duši, ekonomist po struci. Sa 14-godišnjim iskustvom u uredništvu Zadarskog i Novog Lista, Ivana nam donosi zanimljive i dinamične priče, ali i informacije koje pomažu unapređenju sela i poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?