Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarski dani
  • 19.08.2021. 10:30
  • Osječko-baranjska, Kopačevo

23. Ribarski dani u Kopačevu i ove godine u trodnevnom programu

Brojni proizvođači s toga kraja ove dane doživljavaju kao priliku za promociju svojih proizvoda poput meda, mljevene paprike, ajvara, slatkiša, domaćih kolača, sireva kao i raznih suvenira. 

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.128
  • 115
  • 0

Najveća gastronomska manifestacija u Baranji, 23. Ribarski dani održat će se 10.,11. i 12. rujna ove godine na već svima poznatoj lokaciji u Kopačevu, u Osječko-baranjskoj županiji. 

Inače, ovaj događaj prvi put je održan 1998. godine, a tada su posljednji puta potomci nekadašnjih kopačevskih ribara povukli mrežu na Sakadašu i izvukli babuške, štuke i pokojeg šarana. Pojedeni su u slast, a okusi toga prvog poslijeratnog slavlja postavilo je temelj za budućnost turizma u Kopačevu.

Manifestacija je to na kojoj kroz ovo mjesto svake godine prođe više od tisuću ljudi željnih mirisa i okusa ribe kao i pravog seoskog ambijenta. Selom se tada širi miris fiš-paprikaša, šarana na rašljama, pržene štuke, a osim ribe mogu se naći i specijaliteti od divljači. Uz gastronomske specijalitete na rasporedu su i kulturno-zabavni programi.

Brojni proizvođači toga kraja ove dane doživljavaju kao priliku za promociju svojih proizvoda poput meda, mljevene paprike, ajvara, slatkiša, domaćih kolača, sireva kao i raznih suvenira. 

Sve to, poručuju iz Turističke zajednice Općine Bilje, očekuje i posjetitelje ove godine. 

Brojni proizvođači toga kraja ove dane doživljavaju kao priliku za promociju (foto: L. Bencarić)

Također, pozivaju sve zainteresirane, odnosno fizičke i pravne osobe s odgovarajućom registracijom i rješenjem za prodaju prehrambenih proizvoda, suvenira kao i za postavljanje zabavnih sadržaja, u skladu s važećim zakonima i podzakonskim aktima Republike Hrvatske, a koje se žele predstaviti sa svojim proizvodima i uslugama, da se prijave na vrijeme. 

"Svi izlagači se moraju strogo pridržavati propisanih mjera od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji“, naglašavaju. 

Prijavnicu za izlaganje je potrebno popuniti i poslati na e-mail: info@tzo-bilje.hr, a sve rezervacije se vrše pozivom na 091 608 8708. Rezervacija će se smatrati potvrđenom nakon evidentirane uplate.

Prijavnicu za sudjelovanje možete pronaći ovdje

Sve uplate moraju biti izvršene do utorka 7. rujna 2021. godine, podsjećaju na kraju organizatori.


Tagovi

23. Ribarski dani Gastronomska manifestacija Baranja Kopačevo Šaran na rašljama Turistička zajednica Općine Bilje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]