Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 3. Expo Halal Spain 2018
  • 21.04.2018. 09:30

3. Expo Halal Spain prati brzorastuću evropsku halal industriju

Globalno stanovništvo broji više od 1.600 miliona muslimana, a njih više od 40 miliona živi u Evropi, koja je postala važno tržište halal industrije, pa su veliki proizvođači i evropske firme počeli da kreiraju nove proizvode i usluge za ovo tržište.

Foto: Expo Halal Alimentaria
  • 88
  • 3
  • 0

Treće izdanje izložbe Expo Halal Spain 2018 koja će se održati 26. i 27. aprila u Madridu (Španjolska) fokusiraće se na halal industriju, hranu, način života, turizam, ali i lekove i finansije u ostalim sektorima. 

Halal je ogromno tržište sa brzim rastom halal industrije u Evropi, te pruža velike nacionalne i međunarodne poslovne mogućnosti. Pojam halal odnosi se na zdrave aktivnosti, usluge i proizvode dopuštene muslimanima.

Globalno stanovništvo broji više od 1.600 miliona muslimana, a njih više od 40 miliona živi u Evropi, koja je postala važno tržište halal industrije, pa su veliki proizvođači i evropske firme počeli da kreiraju nove proizvode i usluge za ovo tržište. 

Rast halal industrije je više nego očit (Foto: screenshot/expohalal.com)

S obzirom na visoku kupovnu moć ove zajednice, evropska halal industrija ima vrednost 70 milijardi dolara. Očekuje se da će do 2020. godine to tržište dostići 1,81 biliona evra.

Halal sektor hrane će 2019. godine dostići vrednost od 2,5 milijardi (21,2% svetskih potrošačkih rashoda), 54 milijarde dolara za kozmetički sektor i 145 milijardi dolara za sektor turizma sa 108 miliona putnika širom sveta.

U sklopu izložbe održaće se i konferencija na kojoj će u dva dana učestvovati svi važni stručnjaci iz halal sektora. 


Tagovi

Halal Expo Spain Halal industrija Halal hrana Izložba


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.