Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani trešnje
  • 23.05.2017. 18:00

300 izlagača na 15. Danima trešnje u Mostaru

U Mostaru su otvoreni jubilarni, 15. Dani trešnje! Međunarodni sajam traje do 25. maja.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 1.232
  • 95
  • 0

Jubilarni, 15. Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani trešnje 2017" otvoren je danas u Mostaru. Sajam je otvorio premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, a ispred Vlade FBiH sajmu su prisustvovali i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić te federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić.

Nakon otvaranja sajma ministri Dedić i Zukić su obišli plantaže firme Jaffa komerc. Trenutno ova firma raspolaže sa 70 hektara zemljišta pod voćem (trešnje, breskve, nektarine, grožđe i jabuke) i pet hektara pod povrćem.

"Bosna i Hercegovina ima komparativne prednosti kada je riječ o proizvodnji voća. Na tržištu zemalja Evropske unije postoji potražnja za našom trešnjom i ostalim vrstama voća što dovoljno govori o kvaliteti naših proizvoda", izjavio je tokom obilaska plantaža federalni ministar Dedić, navodi se na stranici Ministarstva.

Inače, ovogodišnja sajamska manifestacija u Mostaru okupila je oko 300 izlagača iz Makedonije, Albanije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Sajam je otvoren do 25. maja.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Dani trešnje Sajam Mostar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]