Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Space 2023
  • 03.06.2023. 15:00

37. Međunarodni sajam stočarstva Space 2023. u Francuskoj

Prestižna sajamska manifestacija i ove godine donosi mnogo noviteta, preko 1200 izlgača, a očekuje se više od 90.000 posetilaca.

Foto: SPACE Rennes
  • 107
  • 15
  • 0

SPACE 2023, najveći evropski sajam iz sektora stočarstva, održava se od 12. do 14. septembra u "Rennes Exhibition Centre"-u u Francuskoj.

Ovo već 37. izdanje se priprema u kontekstu rastućih troškova energije, obnove generacija, neviđeno visokih cena poljoprivrednih proizvoda i klimatskih promena. U okruženju koje je suočeno sa strukturnim promenama u ovom poljoprivrednom sektoru, SPACE postaje sve važniji događaj za sve profesionalce. To je mesto gde mogu da prikupe informacije, razmenjuju ideje i pronalaze nova poznanstva za nastavak razvoja i prilagođavanja uzgoja životinja.

Izlagači i posetioci iz celog sveta

Očekuje se učešće preko 1.200 izlagača i više od 90.000 posetilaca. Izlagači će biti iz celog sveta, posebno Evrope, Bliskog istoka, zapadne i centralne Afrike. Novih je 177 izlagača i 76 međunarodnih kompanija.

Vrhunski događaj u sektoru stočarstva

Sajam će biti podeljen na oblasti koje se bave energetskim i ekološkim rešenjima, zatim istraživanju i razvoju, start-upovima i Espaceu za budućnost, opremi za uzgoj svinja. Biće i dobavljača stočnih objekata. I ove godine održava se Forum mladih posvećenih stočarstvu.

Izložbe, aukcije stoke, oprema, nagrade, inovacije

Innov'Space takmičenje čini ovaj sajam vodećim događajem za inovacije u svim sektorima stočarstva. Lista dobitnika nagrada za 2023. biće objavljena u julu.

I ove godine biraju najbolja grla

Novo takmičenje Tech'Agri Challenge je posvećeno inovacijama na raskršću poljoprivrednog i digitalnog sektora za studente. Posetioce očekuje i Genetička izložba, a sajam će biti domaćin nacionalnog takmičenja u raznim rasama koje će biti predstavljene tokom cele manifestacije. Održavaju se aukcije više rasa. "Genomic Elite" za mlečne i mešovite rase predstavlja 550 goveda 13 različitih rasa. Biće prikazano i 200 ovaca i koza 11 različitih rasa.

Ove godine pripremaju se razne konferencije, a poseban deo sajma će biti posvećen akvakulturi i desetogodišnjici SOLAAL-a, vodećeg udruženje u svetu poljoprivrede, koje se bori protiv siromaštva i rasipanja hrane.


Foto prilog


Tagovi

Francuska SPACE 2023 Sajam stočarstva Izložba stoke Aukcija stoke Stočarstvo Sajam u Francuskoj


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D