Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vino i tartufi
  • 07.11.2013. 09:35

4. TeTa - Festival terana i tartufa

4. TeTa - Festival terana i tartufa, održat će se 09. studenog u Motovunu.

  • 281
  • 20
  • 0

Tartuf, vrhunska delicija koja je još prije 4000 godina dražila nepca mezopotamskih vladara, i danas je jedan od prestižnih sastojaka svjetske gastronomije.

Kraljevska gljiva intenzivnog mirisa vrlo je rijetka i raste na samo nekoliko mjesta u Europi - u pojedinim dijelovima Francuske i Italije te u Istri gdje joj pogoduje blaga klima, male temperaturne razlike i siva glinena zemlja.

Tijekom većeg dijela jeseni Istra živi u ritmu ove plemenite gljive i vrvi proslavama u njenu čast, pa se tako i ovog vikenda u subotu, 09. studenog u Motovunu možete pridružiti 4. Festivalu terana i tatrufa, popularno nazvanom „TeTa“ koji se održava u sklopu Dana tartufa u Istri koji traju od 07. do 09. studenog.

Namjera je Općine Motovun i lokalnih vinara na jednom mjestu okupiti istarske vinare koji proizvode teran, kako bi se tom najpoznatijem istarskom crnom autohtonom vinu dao značaj koji zaslužuje.

Ugostiteljski objekti u svojoj ponudi svim prisutnima prezentirat će raznovrsna jela od tartufa s naglaskom na ona koja se najbolje sljubljuju s teranom.

Više informacija možete saznati na: www.istra.hr

Photo: blog.vino.hr


Tagovi

Vino Teran Tartufi Istra Gljiva Motovun


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]