Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta Agro
  • 05.06.2016. 12:00

400 proizvođača pred Syngentinim hibridima

Na Syngentinim pokusnim poljima okupilo se približno 400 poljoprivrednih proizvođača!

  • 2.876
  • 327
  • 0

U Lukaču, nedaleko od Virovitice održani su Centralni dani polja Syngente, vodeće svjetske kompanije u proizvodnji sredstava za zaštitu bilja i sjemenskog materijala sa više od 24 tisuće radnika u preko 90 zemalja.

Na pokusnim poljima uljane repice, pšenice (OPG Katančić Zlatko i OPG Josip Mandić), hibridnog ječma, kukuruza i suncokreta okupilo se približno 400 poljoprivrednih proizvođača, vlasnika obiteljskih gospodarstava, tehnologa iz poljoprivrednih tvrtki i ostalih ljudi vezanih uz agrarni biznis iz gotovo cijele Hrvatske.

Pokusna polja pokazala bogatstvo hibrida i sredstava za zaštitu

Na pokusnim poljima moglo se vidjeti djelovanje sredstava za zaštitu bilja iz Syngentinog portfelja u zaštiti od korova, štetnika i bolesti.

Centralni dan polja Syngente

Syngentin tim stručnjaka je kroz zanimljive prezentacije u polju predstavio nova inovativna rješenja u zaštiti bilja, kao i novitete iz sjemenskog programa.

Kod uljane repice predstavljeni su hibridi NK Petrol, SY Florida, Bluestar, SY Cassidy i NK Tores, kod pšenice Ingenio, Illico, Bologna, SY Moisson i Falado, a kod suncokreta SY Bacardi CLP, Talento, SY Neostar, NK Neoma, SY Arisona, NK Kondi i NK Brio.

Najviše hibrida predstavljeno je na pokusnom polju kukuruza, čak 10: SY Sincero, SY Senko, NK Pako, SY Zephir, SY Kreon, SY Dartona, SY Ulises, SY Iridium, NK Lucius i SY Arioso.

Za više informacija o predstavljenim hibridima, kontaktirajte Syngenta stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Syngenta Kukuruz Uljana repica Pšenica


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.