Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svetvinčenat
  • 19.09.2019. 10:30
  • Istarska, Svetvinčenat

8. Festival sira, 20. Naj koza i 3. Smotra istarske ovce! 

Uživanje u siru, izbor najizvornije, najsimpatičnije koze, koza s najvećim cicama, naj prč te koza miss Istre, natjecanje u šišanju ovaca, Cheese trek - sve vas to čeka u Svetvinčentu.

Foto: tz-svetvincenat.hr
  • 534
  • 25
  • 0

Za vikend, čini nam se, svi putevi vode u Svetvinčenat. Tijekom subote i nedjelje, 21. i 22. rujna, održat će se 8. Festival sira, 20. Naj koza i 3. Smotra istarske ovce

Kako je najavljeno, posebno atraktivno bit će otvaranje Festivala sira na kojemu će se razrezati i podijeliti sir težak osam kilograma. Na festivalu u Svetvinčentu svoje će sireve izlagati: Sirana Zlata, Sirana Runolist, Sirana Majcani, Vesna Loborika, Mljekara Latus, Sirana Mih, OPG Sia, Sirana Orbanić, Stancija Kumparička, OPG Macan, OPG Peršić, OPG Maliki, Sirana Baške oštarije, Sirana Mliječno s potpisom i Sapori Istra.

Održat će se i regionalno ocjenjivanje sireva od strane stručnjaka Agronomskog fakulteta. Uz uživanje u siru, posjetitelji će na Placi, ispred Kaštela moći razgledati stare istarske zanate i autohtone suvenire u sklopu 15. Mrkata istrijanskega dela. U subotu će se u 15 sati održati i degustacija pod nazivom "Sljubljivanje sira i vina" uz podršku Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, a na degustaciji će biti prezentirani domaći sirevi u kombinaciji s autohtonim istarskim sortama vina.

U 17 sati počinje izbor "Naj koza". Birat će se najizvornija koza, najsimpatičnija koza, koza s najvećim cicama, naj prč te koza miss Istre. 

U nedjelju u 14 sati počinje 3. Smotra istarske ovce u sklopu koje će se održati i natjecanje u ručnom i strojnom šišanju ovaca u 16.30 sati u Žlinji. U sklopu Festivala sira prvi će se put održati i treking utrka "Cheese trek" tijekom koje, na stazi dugoj 15-ak kilometra natjecatelji moraju pronaći 10-ak točaka. Početak utrke zakazan je za nedjelju u 16.30 sati na Placi, a najbrži za nagradu dobivaju - sir. 

Kotizacija je 60 kuna, a prijaviti se može e-mailom: info@tz-svetvincenat.hr i na dan utrke sat vremena prije starta.  Organizatori 8. Festivala sira su Općina Svetvinčenat i Turistička zajednica Općine Svetvinčenat, a pokrovitelj je Istarska županija.


Tagovi

Festival sira Izbor naj koze Smotra istarske ovce Svetvinčenat


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]