Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najuzornija seoska žena
  • 10.10.2022. 09:00
  • Međimurska, Čakovec

Antonia Mrzlić Budak najuzornija je hrvatska seoska žena!

Prva pratilja je Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačke županije, a titulu druge pratilje ponijela je Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije.

Foto: Pixell/Vjeran Zganec-Rogulja
  • 369
  • 69
  • 0

Najuzornija hrvatska seoska žena u ovoj godini je Antonia Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi u Istarskoj županiji. Ovu je titulu odnijela  na 22. izboru u Čakovcu i to u konkurenciji od 17 žena iz 14 hrvatskih županija.

Pobjednica je majka troje djece, a školovala se u Americi i govori 4 strana jezika. Njena poslovna djelatnost bazira se na autohtonim istarskim suhomesnatim proizvodima i konobi, a obitelj na farmi uzgaja 200 svinja i 150 komada peradi te posjeduje klaonicu, pršutanu i prostoriju za preradu mesa.

Prva pratilja je Ivančica Kudlek iz Sisačko-moslavačke županije koja se bavi ruralnim turizmom. Na imanju je posadila 80 starih sorti ruža, a uz sportski i adrenalinski centar i petero djece, stigne se baviti i društveno-korisnim radom.

Titulu druge pratilje ponijela je Kristina Ivić iz Brodsko-posavske županije koja se uz dvoje djece s ljubavlju bavi stočarstvom, ruralnim turizmom i doprinosi promociji i očuvanju tradicije Slavonije.

"U svemu što rade, kada govorimo o njihovim proizvodima visoke dodane vrijednosti, zaštićenim proizvodima, o teškom fizičkom radu ili njihovom društvenom i političkom angažmanu, ovaj Izbor govori o ženama koje brišu granice između ruralnog i urbanog", poručila ja ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dala otkaz, održala farmu muznih krava i postala najuzornija hrvatska seoska žena

Prema pravilima Izbora, najuzornija hrvatska seoska žena je hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela.

Ovogodišnji izbor održan je u Međimurju odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica Mateja Vranović.


Tagovi

Najuzornija seoska žena Ivančica Kudlek Kristina Ivić Antonia Mrzlić Budak


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer