Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita
  • 04.10.2013. 11:11

BASF povećava očekivani iznos od prodaje

BASF povećava očekivani iznos od prodaje do 2020. godine za odjel Zaštite bilja na 8 milijardi eura

  • 396
  • 42
  • 0

BASF je povećao dugoročni očekivani iznos od prodaje za odjel Zaštite bilja te se očekuje da će ostvareni profit od prodaje do 2015. godine biti veći od 6 milijardi eura, a do 2020. godine 8 milijardi (prije ovog povećanja, očekivana zarada bila je 6 milijardi do 2020.). U svrhu ostvarivanja ovog cilja, BASF između 2013. i 2017. planira uložiti približno 1,8 milijardi eura u izgradnju i unaprjeđivanje kapaciteta za proizvodnju i formulaciju. BASF će također nastaviti proširivati portfelj rješenja vezanih uz zaštitu bilja te planira povećati broj inicijativa koje pružaju potporu uzgajivačima u cjelokupnom procesu gospodarenja farmom.

''Iznimno smo napredovali u posljednjih nekoliko godina. Pokazali smo održivi rast i u pogledu prodaje i zarade, te smo uvjereni da će se ovakav rast nastaviti'', izjavio je Markus Heldt, predsjednik BASF-ovog odjela za Zaštitu bilja. ''Ovaj uspjeh proizlazi iz naše predanosti razvoju inovacija koje stavljaju naglasak na dovoljnu količinu i visoku kvalitetu hrane za rastuću populaciju. Nastavljamo širiti svoj portfelj, ne stajući samo na proizvodima za zaštitu usjeva, da bismo uzgajivačima mogli pružili integrirane tehnologije koje im mogu pomoći da učinkovitije vode posao.''

Povećana ulaganja u inovativna rješenja

U razdoblju od 2013. do 2017. godine BASF će udvostručiti svoja godišnja ulaganja u proizvodne pogone za odjel Zaštite bilja čime će se iznosi povećati s okvirnih 150 milijuna eura na više od 300 milijuna. Među ostalim, ovaj će iznos pokriti i proširenje proizvodnih kapaciteta za popularne fungicide F500® i Xemium® u Njemačkoj te za ključne herbicide dikamba i Kixor® koji se proizvode u SAD-u. BASF također u planu ima izgradnju novih ili proširenje postojećih pogona za formulaciju na nekoliko lokacija diljem svijeta, s naglaskom na Aziju.

BASF - Markus Heldt

Za BASF-ove proizvode za zaštitu bilja koji su još u razvoju, a koje predstavljaju proizvodi koji će biti lansirani između 2010. i 2020. godine, najveći ukupni iznos od prodaje procjenjuje se na 1,7 milijardi eura, 500 milijuna više u odnosu na prošlu godinu. Vrijednost nadolazećih proizvoda u velikoj je mjeri poduprta već uspješno lansiranim proizvodima. Značajan doprinos zaradi očekuje se od Xemiuma te obećavajućih novih herbicida i rješenja otpornih na herbicide, uz proizvode iz sfere funkcionalne brige o bilju. Da bi ostvario svoj cilj, BASF će nastaviti ulagati oko 9 posto zarade odjela za Zaštitu bilja u istraživanje i razvoj, s naglaskom na razvoj novih aktivnih sastojaka, formula i drugih rješenja koja sežu dalje od same zaštite bilja.

Širenje portfelja Funkcionalnom njegom usjeva

Funkcionalna njega usjeva, BASF-ova novoosnovana globalna jedinica za rješenja izvan granica proizvoda za tradicionalnu zaštitu bilja, značajno će prošiti BASF-ov portfelj rješenja za uzgajivače. Zahvaljujući potpunoj strukturalnoj integraciji američke tvrtke Becker Underwood, BASF je postao vodeći svjetski opskrbljivač sjemenskih rješenja, uključujući ona biološka, čime uzgajivačima može dodatno pomoći unaprijediti i povećati proizvodnju.

''S BASF-ovim istraživačkim kapacitetima i inovativnim portfeljem proizvoda, jedinica Funkcionalne njege usjeva ima jedinstvenu mogućnost iskoristiti i primijeniti sav napredak ostvaren našim interdisciplinarnim istraživanjem u području kemije i biologije'', tvrdi Jürgen Huff, Viši potpredsjednik Funkcionalne brige o bilju. ''To će nam pomoći ispuniti agrikulturalni potencijal u novim područjima poput gospodarenja tlom, u kojem pokušavamo pronaći proizvode koji će unaprijediti gospodarenje vodom i nutrijentima u tlu.''

Uz proizvode namijenjene unaprjeđenju sjemena te inovacije u svrhu boljeg gospodarenja tlom, jedinica Funkcionalne brige o bilju predstavit će i tehnologije koje bi trebale pomoći biljkama da se bolje nose s abiotičkim faktorima stresa poput topline, hladnoće i manjka nutrijenata, čime će se povećati njihovo ukupno zdravlje. Osnažujući već jak AgCelence® portfelj, BASF će uzgajivačima omogućiti dodatno povećanje ukupne kvalitete i plodnosti njihovih usjeva, što će u konačnici rezultirati većim prinosima, većom kvalitetom i učinkovitijom žetvom.

Proširivanje inicijativa za uključenost uzgajivača

Inicijative za uključenost uzgajivača i dalje će biti jedna od osnova poslovanja tvrtke BASF. Takve su inicijative usredotočene na tri ključna područja: prilagođeno agronomsko savjetovanje, usluge smanjena rizika i globalne poljoprivredne mreže. BASF je za raznoliko europsko tržište razvio niz rješenja i usluga koje bi trebale omogućiti brz prijenos tehnologije i znanja između niza tržišta. Jedan takav primjer je BASF-ova mreža bioraznolikih farmi unutar koje tvrtka aktivno surađuje s profesionalnim rukovoditeljima farmi te nezavisnim stručnjacima kako bi pokazala da se moderna agrikultura može razvijati ruku pod ruku s mjerama očuvanja lokalne flore i faune.

''Nastavit ćemo proširivati ove inicijative, razvijati nove te njegovati strateška partnerstva s vodećim tvrtkama u agrikulturalnom sektoru'', navodi Vincent Gros, Viši potpredsjednik Zaštite bilja za Europu, Zajednicu Neovisnih Država (ZND), Srednju Aziju, Afriku i Bliski istok. ''Uzgajivačima možemo najviše pomoći povećati žetvu i kvalitetu usjeva, uz istovremeno smanjenje proizvodnih rizika, tako da im pružimo rješenja koja su prilagođena njihovim lokalnim potrebama.''


Fotoprilog


Tagovi

BASF Prihod Prodaja Poljoprivrednici AgCelence Usjev


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]