Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gru
  • 24.08.2020. 18:00
  • Berlin, Njemačka

Berlinski Međunarodni Zeleni tjedan iduće godine bez posjetitelja

Međunarodni zeleni tjedan 2021. održat će se samo kao industrijsko okupljanje. Javni događaj, tj. najveći poljoprivredni i prehrambeni sajam, neće se održati.

Foto: Facebook/Grüne Woche
  • 134
  • 203
  • 0

Stočne izložbe, mehanizacija svih vrsta, nebrojno štandova s kulinarskim i drugim specijalitetima iz cijelog svijeta, seminari, poslovni susreti i deseci tisuća posjetitelja svake godine pokazatelj su uspješnosti najvećeg međunarodnog događanja u području poljoprivrede - internacionalnog sajma Zeleni tjedan, koji se svake godine održava u Berlinu. 

No, na 86. izdanju koje bi se trebalo održati u siječnju 2021. godine, sve će ipak biti drugačije jer će se zbog pandemije i mjera opreza odvijati bez publike, najavili su iz  Messe Berlin.

"Nemoguće je održati tako veliki sajam u trenutnoj situaciji, uz poštivanje potrebnih zahtjeva na daljinu i higijenskih pravila. U konzultaciji s partnerima prilagodili smo koncept. Međunarodni zeleni tjedan ove godine održat će se samo kao okupljanje privrednika iz ovog sektora. Javni događaj, tj. najveći poljoprivredni i prehrambeni sajam, neće se održati", poručio je dr. Sc. Christian Göke, predsjednik Uprave.

Ove godine rekordan broj posjetitelja

Podsjećamo, na ovogodišnjem Zelenom tjednu partner je bila Hrvatska koja je sudjelovala s 50 svojih izlagača. Hrvatske tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva predstavili su svoje proizvode pred više od 400.000 posjetitelja koji su na sajmu potrošili više od 52 milijuna eura, a neki su dogovorili i nove poslove te širenja na druga tržišta.

I hrvatske delicije izazvale su veliki interes - nacionalna kuhinja u organizaciji Podravke dnevno je pripremala oko 400 jela za posjetitelje, a najtraženiji su bili pašticada, čobanac i jadranska riba.

Inače, na jubilarnom 85. sajmu bilo je više od 1800 izlagača iz 72 zemlje svijeta koji su predstavili čak 100.000 proizvoda na impozantnih 118.200 m2. 

Rekordna posjećenost Zelenog tjedna u Berlinu, odlična prilika za promociju naših proizvoda

Koncept i specifične teme za 86. izdanje trenutno se razvijaju zajedno s partnerima, Njemačkim udruženjem poljoprivrednika (DBV) i Savezom njemačke prehrambene industrije (BVE) kao i s Federalnim ministarstvom poljoprivrede. Uz to, Messe Berlin radi na sigurnosti i higijenskim mjerama zajedno sa zdravstvenim tijelima, poručuju organizatori. 


Tagovi

Zeleni tjedan Sajam Berlin Posjetitelji Izlagači Bez publike


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije