Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biofach 2017
  • 05.01.2017. 19:30

Biofach - vodeći sajam organske poljoprivrede

Vodeći svjetski sajam organske hrane Biofach, održat će se u Nurnbergu, u Njemačkoj, od 15. do 18. veljače.

Foto: Facebook/nuernbergmesse
  • 2.586
  • 274
  • 0

Vodeći svjetski sajam organske hrane Biofach, održat će se u Nurnbergu, u Njemačkoj, od 15. do 18. veljače.

Na sajmu se ove godine očekuje više od 2.300 izlagača, kako iz njemačkog tako i međunarodnog sektora organske proizvodnje. Sajam je, navode organizatori, savršeno mjesto za susret organskih proizvođača te dobivanje saznanja o najnovijim trendovima u toj vrsti proizvodnje.

Organska proizvodnja nije samo marka ili certifikacija: organsko označava kvalitetu i uvjerenje te odgovorno korištenje resursa zemlje. Međunarodni sajam organske poljoprivrede održava se od 1990. godine.

Hrvatske tvrtke na međunarodnom sajmu ekoloških proizvoda BIOFACH 2017.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, devetu godinu zaredom, na najvećemu europskom sajmu ekoloških proizvoda BIOFACH, predstavljaju se i hrvatski eko proizvođači.

Tako će se u Nürnbergu od 15. do 18. veljače 2017., među više od 2.300 izlagača iz 87 zemalja, predstaviti i 10 hrvatskih tvrtki: Annapurna, Art of Raw, Bobica, Ecogos, Exploria, Hermes International, Jan Spider, Luxor, Vegetariana i Viridis Farm, a prema najavama organizatora očekuje se više od 48.000 posjetitelja.

Sajam BIOFACH održava se pod pokroviteljstvom IFOAM-a (Međunarodne organizacije za ekološku poljoprivredu) te će se i ove godine održati tradicionalni kongres o ekološkoj proizvodnji. Glavne teme kongresa bit će raznolikost i odgovornost, dok će se Njemačka kao zemlja domaćin, a ujedno i "zemlja godine", na sajmu predstaviti pod motom "Izgradimo organsku budućnost".

Na globalnom tržištu koje u 170 zemalja ima dva milijuna certificiranih proizvođača na površini od 35,1 milijuna hektara, čija se vrijednost tržišta procjenjuje na 72 milijarde USD (izvor: FiBL, IFOAM, Organic Monitor), mala ekološka poljoprivredna proizvodnja, poput hrvatske, može doći do izražaja jedino putem zajedničkih aktivnosti te organiziranih nastupa na događanjima kakvo je BIOFACH.

Foto: Facebook/nuernbergmesse


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]