Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival traminca
  • 14.06.2020. 15:00

Bogat program i brojni poznati vinari očekuju nas na Festivalu traminca

Nešto je manje od tri sedmice do početka drugog izdanja Festivala traminca, a možemo se pohvaliti da će ova prva velika regionalna vinska smotra u razdoblju poslije korone postaviti novi standard za organizaciju ovakvih događanja, naglašavaju organizatori. 

Foto: Facebook/ Festival traminca
  • 85
  • 4
  • 0

Koronavirus nije uspio uništiti planove organizatora Festivala traminca (prvobitno planiranog krajem aprila) koji će se održati drugu godinu zaredom i biti, kako tvrde, jedan od najzanimljivijih festivala posvećenih samo jednoj vinskoj sorti. 

"Nešto je manje od tri sedmice do početka drugog izdanja Festivala traminca, a možemo se pohvaliti da će ova prva velika regionalna vinska smotra u razdoblju poslije korone postaviti novi standard za organizaciju ovakvih događanja“, naglašavaju organizatori - Vinko Ručević iz Vinoteke Vinita i Željko Garmaz, autor bloga Vinske priče.

Bogat program s još bogatijim ljudima

Festival će trajati dva dana, 26. i 27. juna. Prvi dan će započeti autorskom večerom renomiranog kuharsko-sommelierskog tima. Najpoznatiji bosanskohercegovački chef Nihad Mameledžija iz Sarajeva na prestižnoj lokaciji ladanjske kuće Principovac upriličiti će gourmet poslasticu od sljubljivanja bosanske kuhinje i traminaca u različitim izdanjima, a sve uz osječke jazzere iz No Jazz Banda.

Drugi dan obilježiti će razne radionice te after partyuz glazbu popularnog osječkog DJ-a Taca.

Zapaženo predavanje održati će Eric Zwiebel, Master Sommelier, koji je od 2001. godine član vrlo ugledne organizacije Court of Master Sommeliers koja je u četiri decenije postojanja primila u svoje članstvo tek 240 kandidata. Na svom masterclassu Eric će pokazati svu kompleksnost Alsacea čiji terroir nije jednostavan za opisati te objasniti zašto su tamošnji traminci tako božanstveni. 

O magiji jantarnih traminaca pričati će slovenski vinar iz Metlike Otmar Šturm, kao i Dominik Jagunić iz Plešivice i Tomislav Bolfan iz Vinskog vrha ponad Hraščine u Zagorju dok će Đorđe Bikicki s Fruške gore premijerno predstaviti, među ostalim, i svoj novi traminac Sfera. Bruno Gaberšek, veliki slovenački vinski pisac, pomoći će da posjetioci zarone u dubine arhiva Ptujske kleti, a Ante Miličević iz Kutjeva ispričati će priču o svom tramincu koji je prije nekoliko nedjelja oduševio vinske znalce iz zadarske udruge Vinum koji su mu na svom prvom velikom svehrvatskom takmičenju dodijelili titulu najboljeg hrvatskog predikatnog vina.

Traminci iz 70 vinarija Hrvatske i svijeta na Prvom festivalu traminca u Iloku

"Iločki podrumi, koji u organizaciji festivala imaju status partnera i prijatelja i bez kojih ovaj događaj ne bi mogao ni postojati, potrudili su se na jednoj drugoj radionici iz paučine svog arhiva izvući neke raritete koji su apsolutno senzacija i o kojima će oni sretni, koji ih budu degustirali pričati cijeli život", mamac je organizatora. 

Napominju i kako će prijevoz iz Osijeka takođe biti organizovan, cijena autobusa je 31,34 KM, u šta je uračunata i ulaznica kao i neograničena konzumacija više od 120 sorti traminca. 

Za radionice se kupuje isključivo dnevna ulaznica koja košta 91,41 KM. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108. Detalje potražite na Facebook stranici.


Dokumenti


Tagovi

Festival traminca Vinko Ručević Željko Garmaza Vino Iločki podrumi Principovac


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.