Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prowein
  • 08.03.2023. 10:30
  • Düsseldorf, Njemačka

Čak 13 vinarija na prestižnom Proweinu, prvi je to samostalni nastup Vinistre

Predstavnici 13 poznatih vinarija u organizaciji udruge Vinistra predstavit će Istru kao vrhunsku vinsku regiju na najvažnijem svjetskom vinskom sajmu u Düsseldorfu

Foto: Alma Radoš
  • 565
  • 28
  • 0

Istra kao, kako ističu iz Udruge Vinistra, najdinamičnija hrvatska vinska regija prvi put se samostalno predstavlja u Düsseldorfu na Proweinu. Među proizvođačima iz 60 zemalja nastupit će se 13 poznatih vinarija – Agrolaguna, Damjanić wines, Medea winery, Fakin, Meneghetti winery, Pervino, Cattunar, ROSSI winery & distillery, Bertoša wines, Kozlović winery, Benvenuti, Matošević Wines of Istria i Franković winery.

Istaknuti vinari od 19. do 21. ožujka izlagat će u organizaciji ove udruge vinogradara i vinara, na samostalnom štandu u hali 12 gdje će se predstaviti uz vinske zemlje poput Portugala, Mađarske i Gruzije.

Predstavljanjem na sajmu Prowein u Düsseldorfu će, kažu, svijetu ispričati priču o maloj iznimno atraktivnoj vinskoj regiji s vrhunskim vinima, a Istra će dodatno učvrstiti status prepoznatljivog brenda ne samo na svjetskom turističkom, već i na vinskom tržištu.

"Iznimno nam je važno predstaviti se na jedinom međunarodnom sajmu koji prati cjelokupno svjetsko vinsko tržište", rekao je Luka Rossi, predsjednik Vinistre. Osobito im je, kaže, zanimljivo i što se održava u Njemačkoj, turistički najznačajnijem emitivnom tržištu za Hrvatsku i Istru koja je jedna od najomiljenijih destinacija na Mediteranu.

"Uz naglasak na vrhunska vina i vinsku tradiciju predstavit ćemo prvenstveno naše autohtone sorte – malvaziju istarsku i teran koji su već prepoznati među vinoljupcima i stručnjacima diljem svijeta", poručio je.

Za ovu udrugu koja okuplja više od 120 vinara, 2023. iznimno je dinamična i izazovna godina. Uz nastup na najvažnijem svjetskom sajmu vina u Düsseldorfu, od 5. do 7. svibnja Vinistra organizira 29. izdanje istoimenog regionalnog vinskog sajma u gradu Poreču, a samo tjedan kasnije, od 11. do 14. svibnja, očekuje je domaćinstvo vodećeg svjetskog ocjenjivanja Concours Mondial de Bruxelles u sekciji mirnih crnih i bijelih vina na kojem će više od 350 stručnjaka iz 50 zemalja ocjenjivati više od 10 tisuća vina iz čitavog svijeta.


Tagovi

Sajam Prowein Vinistra Istarski vinari Luka Rossi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)