Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ba.Riba
  • 09.04.2022. 13:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Čude se Hercegovci – kako bola neretvanska pastrmka iz Sarajeva?

Ništa ne bi bilo čudno da nije riječ o ribi iz Neretve, sa Salakovca, koja odlazi na preradu u Sarajevo, a potom se vraća u Mostar, odnosno cijelu Hercegovinu kroz prodajne markete i sajamske prilike

Foto: Vedran Stapić
  • 1.644
  • 395
  • 0

Kako kršne Hercegovce uglavnom prepoznaju po čistom akcentu, onda vam nije teško zamisliti njihovu reakciju na hercegovačku pastrmku koju je na Mostarskom sajmu gospodarstva predstavila kompanija iz Sarajeva. Svjedočili su tome predstavnici kompanije TEP, koja je prepoznatljiva po dimljenoj Ba.Ribi.

Ništa ne bi bilo čudno da nije riječ o ribi iz Neretve, sa Salakovca, koja odlazi na preradu u Sarajevo, a potom se vraća u Mostar, odnosno cijelu Hercegovinu kroz prodajne markete i sajamske prilike. 

"Mostarci su oduševljeni ovim proizvodom, malo im je čudno što je riba iz Neretve prerađena u Sarajevu, čudno im je što to ovdje niko ne radi, ali sviđa im, odlične su povratne reakcije Hercegovaca općenito", kaže nam Dalila Ramić, voditelj prodaje Ba.Riba, dodavši da sirovu ribu otkuplju od više dobavljača.

Posjetitelji kušaju proizvode na štandu 

Na ovom sajmu su po prvi put. Predstavljaju dva proizvoda - hladni dimljeni filet pastrmke koji se dimi na 30 stepeni slajsa i toplo dimljeni filet pastrmke koji se dimi na 70 stepeni. 

"Naša firma posluje od 2014. s tim da posljednje dvije godine smo proširili tržište i počeli s aktivnijom prodajom u svim većim marketima i delikatesnim radnjama. Naravno prisutni smo i u restoranima u vidu različitih jela", dodaje Ramić.

Pakiranje hladno dimljene pastrmke od 100 grama, u sajamskoj ponudi košta 6 KM. Da je idealna u kombinaciji s domaćim vinima reći će vam i brojni posjetioci koji su ih zadržali u Mostaru do samog kraja sajma, iako im je prvobitni plan bio da se prezentuju dva dana. 


Fotoprilog


Tagovi

Pastrmka Dimljena pastrmlja Ba.Riba Dalila Ramić Mostarski sajam


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]