Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokladno jahanje
  • 19.02.2017. 19:30

Čuvaju slavonsku tradiciju pokladnog jahanja

U Čepinu već 16 godina zajedničkim snagama Općine i Konjogojske udruge Čepin 30-ak jahača čuva običaj pokladnog jahanja.

Foto: Konjogojska Udruga Čepin/Facebook
  • 2.581
  • 257
  • 0

Konji su oduvijek bili jedna od najvećih ljubavi slavonskog seljaka. I dok su se u neka prošla vremena držali zbog obrađivanja zemlje ili u vojne svrhe, danas se uzgajaju isključivo iz hobija i čuvanja od zaborava nekih starih običaja. Poput pokladnog jahanja koje je održano i u Čepinu i u Širokom Polju.

Dario Dorušak, predsjednik Konjogojske udruge Čepin kaže da čuvaju tradiciju Slavonije, pa i čuvanje lipicanaca, na kojima su jahali. Njegovanje tradicije pokladnog jahanja rodilo se zbog ljubavi prema konjima. Toj plemenitoj, a istovremeno tako moćnoj životinji koja se danas sve više uzgaja samo iz hobija.

Nakon povorke pinkl bal

U Čepinu tako već 16 godina zajedničkim snagama Općine i Konjogojske udruge Čepin 30-ak jahača čuva običaj pokladnog jahanja. Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin kaže da imaju četiri postaje. Na tim postajama se okupljaju obitelji iz ulice. "Poslije povorke u 20 sati imamo tradicionalan pinkl bal", kaže načelnik Tonkovac.

Uskoro bi uzgajanje konja u Čepinu trebalo biti znatno olakšano. Prošle godine Općina je usvojila novi prostorni plan i parceli na kojoj se nalazi Konjogojska udruga i klub predvidjela sportsku namjenu.

Foto: Konjogojska Udruga Čepin/Facebook


Tagovi

Pokladno jahanje Čepin Konji


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]