Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 28.11.2015. 18:00

Dan kolinja - prikaz tradicionalne svinjokolje

Gastro manifestacija Dani kolinja i ove je godine predstavila sve najbolje od tradicije. Alati za svinjokolju, kvalitetno meso, začini i koja kapljica uz najbolje kuhare.

  • 447
  • 36
  • 0

28. studenog ispred prodajnog centra Pevec u Osijeku svi posjetitelji imaju priliku sudjelovati u gastro manifestaciji Dani kolinja.

Posjetitelje od prijepodnevnih sati očekuje predstavljanje tradicionalne slavonske svinjokolje, degustacija slavonskih specijaliteta te prva slavonsko-baranjska Sarmijada uz brojne nagradne igre. Pokrovitelji ovog događaja su Pevec sa svim potrebnim alatima za svinjokolju, Mesna industrija Ravlić sa domaćom sirovinom, tvrtka Šafram koja je zadužena da sve to začini domaćim začinima i Pan pivo za kraj.

Veseli kuhari

Pobjednike Sarmijade nagrađuje Limarija Sebastijan, a pod šatorom posjetitelje zabavlja Tamburaški sastav Ravnica. Mesna industrija Ravlić za posjetitelje priprema, melje, potpaljuje kotlove za topljenje masti, pravi fine hrskave čvarke, podlaže velike peke za slavonsku kotlovinu i priprema topove za kobasice. Pevec je u prodajnom prostoru izložio sve što može zatrebati na kolinju, od dobrih noževa, kuka i čengela, do mašina za mljevenje mesa. Tu su i kotlovi i kotluše, kante za mast, sprave za cijeđene čvaraka, topovi za kobasice. U zabavnom djelu građanima je ponuđeno i kušanje slavonskih specijaliteta.

Uz bogate nagradne igre tijekom dana, u 18 sati je natjecanje u jahanju mehaničkog bika, a u 20 sati najavljeno je i izvlačenje glavnih nagrada.


Fotoprilog


Tagovi

Dan kolinja Mesna industrija Ravlić Sarmijada Pevec


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰