Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba stočarstva
  • 24.09.2019. 08:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gračanica, Doboj-Istok

Deseta izložba stočarstva Gračanica-Doboj Istok 2019

Posjetiocima će biti predstavljena najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne junice, mlade junice, ženska i muška telad, ovnovi, konji i drugi proizvodi karakteristični za naše područje.

Foto: ZZ Gračanka
  • 334
  • 57
  • 0

U cilju popularizacije govedarstva i razvijanja takmičarskog duha, Zemljoradnička zadruga "Gračanka" Gračanica u partnerstvu sa opštinama Gračanica i Doboj Istok planira održati jubilarnu Desetu izložbu stočarstva i ruralnog stvaralaštva Gračanica - Doboj Istok 2019 koja će se održati 04. i 05.10.2019. godine u Stjepan Polju, na nogometnom igralištu. 

Prvi dan, s početkom u 11 sati održat će se okrugli stol na teme Strategija razvoja zadrugarstva u FBiH te Zadruge kao proizvođačke organizacije. Od 11 do 13 sati održat će se i promocija značaja konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za zdravlje ljudi, rast i razvoj djece, uz degustaciju u centru grada. 

U 16 sati održat će se branje, vaganje i predstavljanje ogleda Pioneer hibrida kukuruza na oglednoj parceli u Gračanici. 

U skladu sa programskim aktivnostima, drugi će dan zadrugari i kooperanti zadruge i drugi poljoprivredni proizvođači sa područja opština Gračanica i Doboj Istok, ali i opština Srebrenik, Gradačac, Živinice, Kalesija, Doboj, Tešanj i Žepče, predstaviti posjetiocima najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne junice, mlade junice, žensku i mušku telad, ovnove, konje i druge proizvode karakteristične za naše područje. 

Pored promocije, izložba ima i takmičarski karakter, napominje predsjednik organizacijskog odbora, Adem Džafo

Na navedenoj manifestaciji učestvovat će i i izlagači ostalih vrsta stoke, kao i dobavljači repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, proizvođači stočne hrane, poljoprivredne mehanizacije i drugi, a koji će imati priliku da izlože svoje proizvode i vrše promociju istih, a neki su već potvrdili svoje učešće.

Također, na ovoj će se izložbi predstaviti i neke kulturne i tradicijske vrijednosti ovoga kraja. 

Kompletan program potražite u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

ZZ Gračanka Izložba stoke Izložba stočarstva Gračanica-Doboj Istok


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.