Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 16.07.2013.

Donacija presadnica za projekt Vrtovi života

Projekt koji je osmislila Zelena mreža nazvan Vrtovi života, realiziran je prije tri godine u suradnji grada Varaždina, gradske tržnice Varaždin i Razvojne agencije Sjever-DAN.

  • 299
  • 24
  • 0

Cilj ovog projekta je bio osigurati poljoprivredno zemljište - vrtove za proizvodnju povrtnih kultura, nezaposlenim osobama kao i korisnicima socijalne pomoći koji nemaju u privatnom vlasništvu poljoprivredno zemljište. Na taj način im je omogućena proizvodnja povrća za vlastite potrebe i nabava repromaterijala uz pomoć sponzora. Uz angažman direktora gradske tržnice gosp. Predraga Ciglara i dr.sc Miljenka Ernoić iz Razvojne agencije, uz savjete poljoprivredne savjetodavne službe, do nedavno zapušteno i neobrađeno zemljište uz jugozapadnu obilaznicu je trenutno kvalitetno pripremljeno i postavljene su cijevi za navodnjavanje. Uz prekrasne vrtove koje njeguju vrijedne ruke uz puno truda i entuzijazma, nalaze se i kućice za odmor i alat. Proizvodnja svih povrtnih kultura se provodi po principima ekološke proizvodnje uz upotrebu biljnih pripravaka i sadnju korisnih biljaka u trakama.

Na inicijativu OPG-a Cafuk Zdravko 11. srpnja 2013. godine, svim korisnicima vrtova života i članovima udruge Gredica donirano je oko 2500 presadnica povrća (varaždinskog zelja, salatnog zelja, brokula, karfiola i dr.). Kroz ovakve projekte se osim same proizvodnje povrća i rada u prirodi, potiče i bolje korištenje poljoprivrednog zemljišta kao i veća suradnja udruga i poljoprivrednih proizvođača.

Autor: Mara Bogović, dipl. ing. agr., viša stručna savjetnica


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Vrtovi života Presadnice Projekt Poljoprivredno zemljište Udruga Gredica Predraga Ciglar Miljenko Ernoić Razvojna agencija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije