Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam voća i povrća
  • 24.07.2021. 07:30

Fruit Attraction u listopadu - naglasak na inovacijama i tehnologiji

Cilj ovog međunarodnog sajma voća i povrća je promicanje inovacija, istraživanja, tehnologija i digitalizacije kao temeljnih ključeva budućeg rasta ovih sektora.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 157
  • 94
  • 0

Međunarodni sajam za industriju voća i povrća Fruit Attraction održat će se od 5. do 7. listopada u Madridu (Španjolska) s ciljem promicanja inovacija, istraživanja, tehnologija i digitalizacije kao temeljnih ključeva budućeg rasta ta dva sektora.

Kako navode organizatori, ovi se sektori suočavaju s problemima i izazovima koji bi mogli ograničiti njihovu sposobnost rasta, razvoja i konkurentnosti. Stoga će posjetitelji moći vidjeti različita rješenja koja se odnose na inovacije u biotehnologiji, preciznoj poljoprivredi, pametnom raspolaganju vodom te energijom.

Izlagači će ponuditi nova digitalna rješenja koja dodaju vrijednost cijelom poljoprivredno-prehrambenom lancu u smislu produktivnosti i održivosti. To su prvenstveno ona za navodnjavanje, razvoj energetske učinkovitosti i nove tehnologije.

Što se tiče biotehnologije, posjetitelji će saznati više o razvoju novih sorti, zaštiti bilja, ponovnom korištenju otpada i kružnom gospodarstvu kao i novim biljnim izvorima za dobivanje proteina. Također, svi prisutni će dobiti viziju o preciznim tehnološkim rješenjima koja uključuju proizvode za upravljanje poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama te ona napredna za mobilnost i analitiku. Cilj je potaknuti i stvoriti poslovne mogućnosti koje će omogućiti proizvođačima da stupe u kontakt s predstavnicima tvrtki koji će im predložiti rješenja pogodna za njihovo poslovanje.

Po prvi puta će biti predstavljene pametne tehnologije vezane za korištenje vode kako bi se poboljšala produktivnost u hortikulturi. Namijenjene su, poručuju organizatori, profesionalnim poduzećima koja imaju ili žele instalirati sustave za navodnjavanje, a zainteresirani su za učenje o novim metodama. Na ovom će događaju moći vidjeti opremu, proizvode i saznati više o uslugama za smisleno upravljanje ovim prirodnim resursom. Osim toga, bit će prikazana i rješenja vezana uz obnovljive izvore energije.


Tagovi

Fruit Attraction Sajam Voće i povrće Međunarodni sajam Digitalizacija poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić