Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 15.12.2019. 13:00
  • Berlin, Nemačka

Fruit Logistica 2020.- jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svetu

Svake godine oko 3.200 izlagača i 78.000 posetilaca poseti ovu manifestaciju kako bi ostvarili svoj pun poslovni potencijal u međunarodnoj trgovini svežim proizvodima i napisali svoju priču o uspehu!

Foto: Pixabay/5598375
  • 100
  • 4
  • 0

Jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svetu - Fruit Logistica, tradicionalno će se održati u Berlinu od 5. do 7. februara 2020. Sajam je usmeren uglavnom na proizvođače svežeg voća i povrća, ali osim samih proizvođača na sajmu se okupljaju i brojni uvoznici, izvoznici, trgovci na veliko i malo, stručnjaci za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i svi oni koji čine deo šire slike ovoga sektora.

Fruit logistica pokriva svaki sektor poslovanja sa svežim proizvodima i pruža kompletnu sliku najnovijih inovacija, proizvoda i usluga u međunarodnom lancu snabdevanja. Na taj način nudi izvanredne mogućnosti umrežavanja i kontakata ne samo malih i srednjih preduzeća već i kontakt sa velikim globalnim igračima.

Svake godine na sajmu bira se i najbolja ideja sa najboljim potencijalom pod nazivom "The Fruit Logistica Innovation Award (FLIA)“. To je priznanje najistaknutijih inovacija čitavog lanca snabdevanja voćem i povrćem, od proizvodnje do prodajnog mesta. Ove godine izabrano je deset najboljih inovacija koje je birao žiri i nominovao za FLIA 2020., a na sajmu je proglašavanje pobednika.

Prošle godine na manifestaciji je učestvovalo 3.276 izlagača dok je ukupan broj posetilaca bio 78.269 od čega je iz drugih zemalja bilo 85%, dok je 15% bilo iz Nemačke. Sajam se održao na površini od 137.504 m2.

Voće i povrće su ključni evropski poljoprivredni proizvodi Evropske unije (EU). Prošle godine vrednost proizvodnje bila je više od 57 milijardi evra, od čega oko 60% ide na povrće i 40% na voće. Evropa možda nije najdinamičnije tržište kada je reč o svežim proizvodima, ali je sigurno jedno od najvažnijeg tržišta ovog sektora. Jabuke su još uvek glavni voćni proizvod ne samo po količini proizvodnje nego i po vrednosti proizvodnje dok je kod povrća to mesto zauzeo paradajz. 

Više pogledajte ovde


Tagovi

Sajam Fruit logistica 2020. Voće Povrće Proizvođači


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.