Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grapak
  • 09.10.2015. 14:35

Funkcionalnost i kvaliteta Kverneland strojeva

U Nedelišću su u radu prikazani Massey Ferguson traktori s različitim Kverneland strojevima.

  • 383
  • 24
  • 0

Održana je edukativna promocijska demonstracija rada strojeva u polju na parceli u blizini voćnjaka u Nedelišću. Demonstraciju je 27. rujna u sklopu Dana polja gledalo 200 zainteresiranih posjetitelja, a trajala je ukupno četiri sata. S obzirom da je dva dana prije demonstracije rada strojeva padala kiša, tlo je bilo idealnih uvjeta za rad u polju. U radu su bili prikazani Massey Ferguson traktori s Kverneland strojevima kao što su plugovi (4,5 brazdni), tanjurača kultivator za strništa, rotodrljača, i preklopna rotodrlljača, malčer.

Mnogobrojni posjetitelji

Uz standardno veliko zanimanje za Kverneland plugove, veliko zanimanje prisutni su pokazali i za tanjuraču Kverneland Qualidisc i kultivator za strništa Kverneland CLC Pro Classic.

Kratka tanjurača Qualidisc Framer je lakša izvedba Qualidisc tanjurače za pliću uporabu veličine od 3 do 6 metara. Ovaj stroj namjenjen je poljoprivrednicima koji žele koristiti kompaktne tanjurače do 10 cm dubine. Slijedom toga, stroj je 15% lakši, lakše se s njim upravlja, idealan je za smanjivanje zbijenosti tla te je ekonomičan. Okvir tanjurače je dizajniran na način da nosi i najteži valjak poput Antipack-a. Antipack je valjak za srednje teška tla. Njegovi rezni diskovi razbijaju veće grude, dok podesivi noževi režu preostale grudice. Qualdisc je jedinstven jer glavu diska ne treba održavati te jer ima dugi životni vijek zahvaljujući čeliku koji je toplinski obrađen. Radnu dubinu je lako prilagoditi zakretanjem odstojnika prema potrebnoj dubini. U sredinu se može postaviti prstenasta drljača.

Kako bi se postigla savršena kvaliteta rezanja, čak i na plitkoj radnoj dubini, Qualidisc Farmer opremljen je s najvećim diskovima (520 mm) oštrim kutevima. Ovaj promjer omogućuje jednostavnost rada pri većim količinama žetvenih ostataka. Urezani diskovi poboljšavaju prodor i rotaciju, neovisno o vrsti žetvenih ostataka. Debljina diskova od 5 mm i konusni oblik osiguravaju uvijek jednake kuteve rezanja.

Kultivator za strništa CLC Pro Classic je namjenjen za pripremu tla od 5 do 30 cm dubine. Zupci u tri reda omogućuju da stroj radi sa svim vrstama usjeva (pšenica, ječam, uljana repica, suncokret, kukuruz itd.). Vrh zubaca od 19 cm s 5 redova zubaca osigurava progresivan rad s niskom potrošnjom goriva, radne širine od 3 do 5 metara. Stroj je izuzetno stabilan i prati konture tla. Sve operacije se jednostavno ostvaruju hidrauličnim cilindrima. Ovaj kultivator namjenjen je za traktore od 90 do 350 KS. Dostupna je i preklopna verzija ovog kultivatora.

Novi dizajn rotodrljača

Također mnogi od gostiju pokazali su veliki interes i za Kverneland rotodrljaču NG-M i preklopnu rotodrljaču F-30.

Kverneland preklopna rotodrljača F-30 ima novi dizajn korita koji ne zahtijeva nikakvi bočni okvir, što štedi težinu i pruža uredan izgled stroja. Za optimalan rad, novi dizajn korita pruža visoki razmak od 95 mm između nosača zubaca i dna korita. Moguće radne širine od 4 ili 6 metara s 4 rotora po metru korita. Optimalni rezultati obrade i niska potrošnja energije postiže se bližim razmacima između nosača zubaca (25 cm). Osim toga, konfiguracija spiralnih zubaca s razmakom rotora od 95 mm omogućuje savršeno niveliranje i pripremu tla. Ova preklopna rotodrljača pogodna je i za srednje teška do teška tla, bez obzira na svoju težinu.

Kverneland rotodrljača NG-M - radne širine 3 metra, robusna drljača srednje snage za traktore do 140 KS. Samopodupirajuća izvedba korita, kao i izborno brzo spajanje nosača zubaca i konusnih ležajeva nudi optimalne performanse. Stroj je dizajniran za srednje teška do teška tla, zahvaljujući dobroj izvedbi konusnih ležajeva i zupčanika.

Nakon demonstracije strojeva objavljeni su sretni dobitnici nagradnog izvlačenja. Mladen Srpak iz Hodošana i Prijol Boštjan iz Ivanjkovaca u Sloveniji osvojili su Kverneland kombinezone.

Prikazani strojevi izazvali oduševljenje

Od prikazanih strojeva tu su bile i poznate Brantner prikolice, Alpego podrivači, Kramer utovarivači. Svaki od strojeva izazvao je veliko oduševljenje među prisutnima, kako svojom funkcionalnošću tako i dizajnom i kvalitetom.

Gost Philmar Bouwman iz tvrtke Kverneland obratio se svima koji su prisustvovali ovom događaju, te je istaknuo kako je tvrtka Kverneland pronašla u tvrtki Grapak pouzdanog partnera za distribuciju Kverneland strojeva i nabavu rezervnih dijelova.

Za više informacija o pojedinim strojevima kontaktirajte tvrtku Grapak na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Grapak Kverneland Massey Ferguson Prskalica Ixter Prskalica Ixtra Traktor Prskalice Rotodrljače Preklopna rotodrljača Brantner prikolica Alpego podrivač Kramer utovarač Philmar Bouwman Mladen Srpak Pijol Boštjan


Partner

Grapak d.o.o.

Mavra Schlengera 5, Gornji Kneginec, Hrvatska
tel: +385 (0)42 209 236, e-mail: prodaja@grapak.com web: http://grapak.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]