Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kampanja
  • 05.03.2023. 16:30

Idemo na selo! Krenula kampanja koja popularizira poljoprivredu i seoski turizam

On-line kampanju pokrenula je Udruga ruralnog turizma Hrvatske.

Foto: Udruga ruralnog turizma
  • 890
  • 211
  • 0

Udruga ruralnog turizma Hrvatske pokrenula je on-line kampanju "Idemo na selo" u cilju popularizacije domaće poljoprivrede i seoskog turizma. 

Kako ističe Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge, sve je veći interes hrvatskih građana za posjetima ruralnim prostorima, osobito objektima seoskog turizma koji plasiraju vlastite poljoprivredne i prehrambene proizvode i prerađevine kao i one s okolnih poljoprivrednih gospodarstava.

"Nažalost, u medijskom prostoru, kao i na mrežnim stranicama turističkih zajednica i portalima vezanim za hrvatski turizam ovi su objekti još uvijek relativno slabo zastupljeni. To je bio i temeljni razlog pokretanja ove kampanje u okviru koje ćemo prezentirati turističku ponudu naših 20 članova s naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju, ali i ostale turističke sadržaje u destinaciji”, napominje. 

Uz on-line promociju, izradili su i informativne table s QR kodom i naljepnice koje će biti postavljene u objektima članova te majice sa sloganom kampanje. 

Naglašavaju i da su jedina strukovna udruga koja na nacionalnom nivou okuplja pružatelje usluga seoskog turizma, turističke zajednice, akademske institucije i sve ostale zaljubljenike u hrvatsko selo, a koja trenutno broji 50 članova.

Pozivaju pritom sve pružatelje usluga seoskog turizma (primjerice agroturizmi, izletišta, kušaone, ruralni objekti za smještaj i slično), pružatelje usluga pustolovnog turizma, kulturne i obrazovne institucije, nacionalne parkove i parkove prirode, turističke zajednice, lokalne akcijske grupe i udruge, i sve ostale koji žele doprinjeti boljitku ruralnih prostora na učlanjenje.

Obrazac prijave za članstvo dostupan je ovdje

Ovogodišnju kampanju provode na društvenim mrežama putem Facebook i Instagram profila od 1. ožujka do 30. svibnja.

Istu je omogućilo Ministarstvo poljoprivrede u iznosu od 37.500 kuna u okviru Javnog poziva za financiranje aktivnosti udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Republike Hrvatske. 


Tagovi

Idemo na selo Online kampanja Udruga ruralnog turizma Hrvatske Aleksandra Kuratko Pani


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).