Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove tehnologije
  • 30.06.2015. 18:30

Ishrana muznih krava i proizvodnja stočne hrane

Studijsko putovanje organizovano je za pet savjetodavaca Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi koji pružaju savjete vezane za ishranu muznih grla i pripremu stočne hrane.

  • 335
  • 16
  • 0

U okviru ARDP projekta Svjetske banke, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Institut za poljoprivredu i šumarstvo iz Maribora su u periodu od 22. do 26. juna 2015. godine relizovali treće po redu studijsko putovanje u okviru obuke pod nazivom Nove tehnologije.

Ovo studijsko putovanje organizovano je za pet savjetodavaca Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi koji pružaju savjete vezane za ishranu muznih grla i pripremu stočne hrane.

Tokom petodnevene posjete, akcenat je stavljen na balansiranje obroka za krave u laktaciji, kontrolu kvaliteta mlijeka i praktičnu primjenu rezultata iste, kvalitet stočne hrane, pripremu i čuvanje kabaste stočne hrane, te značaj trava u ishrani krava. Praktični dio obuke organizovan je na farmama slovenačkih proizvođača mlijeka kako u štali tako i na njivi. Pri tome su se domaćini potrudili da odaberu farme različite veličine sa različitim sistemima ishrane i držanja krava, gdje su se mogle vidjeti prednosti i nedostaci svakog od sistema.

Pozitivna iskustva, stečena tokom ove posjete, biće razmijenjena sa poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Muzne krave Ishrana Proizvodnja stočne hrane Poljoprivredni proizvođači Maribor Studijsko putovanje ARDP projekt Farme Savjetodavci

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer