Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontinentalni turizam
  • 11.09.2017. 10:30

Je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske?

Hotelijeri, ugostitelji, chefovi i novinari koji prate gastronomiju i turizam iz čitave Hrvatske u Vinkovcima će pokušati odgovoriti na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja?

Foto: Gospodarstvo Ferbežar
  • 310
  • 20
  • 0

Za predstavljanja turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije, Slavonije i Srijema u Rijeci, turistički djelatnici iz Vukovara, Vinkovaca i Nijemaca, Riječane su upoznali s ljepotama ovog dijela Lijepe naše i što nude gostoljubivi Slavonci i Srijemci. No najavili su i 52. Vinkovačke jeseni što se održavaju od 8. do 17. rujna na vinkovačkim trgovima, ulicama i sokacima, ali i Turistički forum kontinentalnog turizma Hrvatske na temu "Gastronomija - turistički proizvod Hrvatske" koji će se održati 13 i 14. rujna u organizaciji Hrvatske gospodarske komore ŽK Vukovar i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Hotelijeri, ugostitelji, chefovi i novinari koji prate gastronomiju i turizam iz čitave Hrvatske u vinkovačkom hotelu "Slavonija" pokušat će odgovoriti na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja?

"Prvog dana foruma razmijenit će se iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, sustava turističkih zajednica i obrazovanja. U svojim izlaganjima predavači će podijeliti svoja iskustva na koji način su hranu kao inspiraciju pretvorili u konkurentsku prednost objekta, destinacije ili cijelu svoju karijeru posvetili istraživanju kulture hrane. Drugog dana planirana je panel diskusija na temu "Domaća hrana u turističkoj ponudi". Turistički forum prigoda je da iz naše županije, poznate po bogatoj trpezi i vrhunskim vinima, pošaljemo poruku svim dionicima hrvatskog turizma, koliko je važna gastronomija i njezina promocija u turističkoj ponudi", istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Direktor Hrvatske gospodarske komore - županijske komore Vukovar Ivan Marijanović fokusirao se na značaj Turističkog foruma u umrežavanju i razmjeni iskustava unutar sektora turizma i ugostiteljstva, a s ciljem daljnjeg jačanja ovog dijela gospodarstva. Poznati hrvatski gastro stručnjak Rene Bakalović i jedan od najčitanijih hrvatskih gastro blogera Domagoj Jakopović Ribafish također su sudionici vinkovačkog Turističkog foruma.

"U mom predavanju "Hrvatska se jede srcem" pričat ću o tradicionalnoj hrvatskoj hrani, namirnicama, specijalitetima, ali i o tome koliko je važno stvarati kvalitetan proizvod i kako ćemo jednom opet hraniti svijet i svi biti bogati. Također, bit će riječi i o tajnama uspjeha dobre gastro destinacije i kako Hrvatska može osvojiti ili je već osvojila gurmanska srca. Pokušat ću odgovoriti na pitanje što našu gastronomiju odvaja od europske i daje joj mogućnost da pored Italije ili Francuske može biti gastro destinacija. Postaje li se gastro destinacija preko Michelinovih zvjezdica ili usmenom predajom i povratkom zadovoljnog gosta. Naravno, sve u vedrom i veselom tonu!", najavljuje Domagoj Jakopović Ribafish.

Foto: Gospodarstvo Ferbežar


Tagovi

Turizam Vukovarsko-srijemska županija Slavonija Kontinentalni turizam Hrvatska turistička zajednica Turistički forum Regionalni razvoj Gastronomija Vinkovačke jeseni


Autor

Marko Barinin

Više [+]

Marko je dugogodišnji novinar i poznavatelj agrara, a najdraža tema su mu prosvjedi :)