Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interfest
  • 03.06.2023. 13:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Jubilarni InterFest u Novom Sadu od 15. do 17. juna

Interfest je zamišljen kao, iznad svega, promocija vinske kulture i afirmacija kulturnog i privrednog povezivanja.

Foto: Facebook/InterFest festival vina
  • 208
  • 42
  • 0

Jubilarni 20. Međunarodni festival vina - Interfest, održaće se na novosadskom Trgu slobode od 15. do 17. juna.

Interfest je zamišljen kao, iznad svega, promocija vinske kulture i afirmacija kulturnog i privrednog povezivanja, ali i kao mesto gde će se predstaviti domaća kulturna i turistička ponuda, izdvajajući "Puteve vina Srbije". Samim svojim postojanjem Interfest podstiče stvaranje novih i širenje postojećih tržišta vina, ističe se na zvaničnom sajtu.

Istorija dve decenije

Od 2004. na Interfestu je učestvovalo više stotina vinarija iz skoro celog vinskog sveta, i novog i starog. Predstavile su se vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije, sa preko 200.000 posetilaca.

Na Interfestu su bili izloženi sovinjoni, blan i kaberne, merloi, barikirani i sveži, šardonei, filingranski žuti, rizlinzi, italijanski i rajnski, muskati i traminci, slatkasti i mirisni, vranci, moćni i crni, ali i naši prokupci, probusi i nežne sile. Bili su na Interfestu i širazi, i frankovke, i terani, i malvazije. Marselani, pino noari, portugizeri, rozei, kupaže.


Tagovi

Interfest Vina Degustacija Promocija vina Novi Sad


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...