Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lukavački sajam
  • 10.04.2022. 16:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Lukavac

Jubilarno izdanje Međunarodnog sajma "LIST" - najavljen bogat sadržaj

Ceremonija otvaranja će se održati 5. maja u 11h na platou Centra za kulturu Lukavac. 

Foto: Ermin Ribić/Sajam LIST
  • 71
  • 25
  • 0

Grad Lukavac najavio je održavanje 20. izdanja Međunarodnog sajma turizma i ekologije "LIST" 2022, u periodu od 5. do 7. maja. S obzirom na to da je ovo jubilarna godina, želja organizatora je da projekat opravda sva očekivanja posjetioca, izlagača i zainteresiranih turističkih subjekata, te da na najbolji način predstave gostima grad, kanton i BiH. 

Očekuje se da će se na sajmu predstaviti ministarstva, turističke zajednice, privredne komore, vinarije, eko društva te proizvođači kućnih radinosti, hrane i pića i organske hrane. Ceremonija otvaranja će se održati 5. maja u 11h na platou Centra za kulturu Lukavac. 

Tradicionalne recepture

"Promotivna hala će i ove godine odisati mirisima tradicionalne bosanskohercegovačke kuhinje. Zubu vremena tradicionalne recepte otrgnula su mnogobrojna udruženja žena, koja dolaze iz Gornje Koprivne-Cazin, Liskovca-Cazin, Arapuše-Bosanska Krupa, Brčko Distrikta, Humaca, Doboj Istoka, Srebrenika, Miričine, Gnojnice, Devetaka, Poljica, Prokosovića i Grada Lukavac", najavili su organizatori.

Ulaz na sajam je besplatan (Foto: Facebook/ Sajam "LIST")

Sogan dolma i japrak-sarma, šiš-ćevap i bamnja, patlidžan-dolma, pilav i pite svakojake, uljevak i pogača, zerde i baklava, ružice i hurmašice, rešedija i halva, sutlija i lokumi, gurabije i medovina, kadaif i ćetenija, hošaf od takiše i slatki ćevap samo su dio jela na Lukavačkom sajmu, koja se čuvaju kroz tradicionalne recepture i prenose se s koljena na koljeno.

U prodajnom dijelu hala "B" prostor je moguće zakupiti po cijeni već od 150 KM sa PDV-om. Cijena zakupa odnosi se za tri dana sajma. Program u hali "B" obuhvata proizvode iz kućne radinosti, nakit, tekstil, kožnu galanteriju itd.

Nagradna igra

Lukavački sajam osigurao je i nagradu za posjetioce. Sponzor je JZU Banja "Ilidža" Gradačac - 7 dana aranžman za dvije osobe, na bazi punog pansiona uz korištenje bazena. Za učestvovanje u nagradnoj igri potrebno je na poleđini ulaznice ispisati podatke: ime i prezime, adresu i broj telefona, a potom je ubaciti u kutiju na info pultu.

Sretni dobitnik će biti izvučen u subotu, 07. maja u 12h. Dobitnik će biti obaviješten telefonski, objavljen isti dan na oficijelnog Facebook i Instagram stranici sajma. Ulaz je besplatan.

Ukoliko želite biti dio 20. Međunarodnog sajma turizma i ekologije "LIST" od 5. do 7. maja 2022.god. u Lukavcu, prijavni obrazac se nalazi u dokumentu ispod ovog videa.

 


Dokumenti


Tagovi

Lukavački sajam List Sajam Lukavac Međunarodni sajam turizma i ekologije


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.