Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EENECO Bronze Label Project
  • 15.10.2013. 10:06

Klaster poljomehanizacije na studijskom putovanju u Danskoj

Prilikom prezentacija naglasak je stavljen na inteligentnu poljoprivredu, biomasu te na moguću proizvodnu kooperaciju između članica ABP-a i Klastera poljomehanizacije

  • 358
  • 40
  • 0

Direktor Klastera poljomehanizacije Željko Erkapić obavio je studijsko putovanja unutar SEENECO projekta posjetivši Agro Business Park (ABP) u Tjeleu u Danskoj od 26. do 27. Rujna 2013. ABP je danski klaster koji je izvrsno strukturiran u smislu umrežavanja poslovnog, akademskog i državnog sektora stvarajući tzv. triple helix.

U okviru posjeta ABP-u Klasteru poljomehanizacije predstavljen je njegov dio INBIOM (Innovation Network for Biomass) koji je nositelj brončanog odličja poput njega. Bogati dvodnevni program omogućio je predstavljanje najnovijih dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji i tretiranju biološkog otpada.

Prilikom ovih prezentacija naglasak je stavljen na inteligentnu poljoprivredu, biomasu kao značajan izvor energije u smislu energetske učinkovitosti i ekološke održivosti te na moguću proizvodnu kooperaciju između članica ABP-a i Klastera poljomehanizacije.

Značajan cilj studijskog putovanja bio je i obnavljanje zajedničke suradnje u mogućim zajedničkim projektima financiranih iz EU fondova.


Tagovi

SEENECO projekt Agro Business Park Danska Brončano odličje Biomasa Kooperacija


Partner