Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupusijada
  • 04.11.2022. 10:30
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Ko će ponijeti titulu majstora kiselog kupusa?

U okviru takmičarskog dijela, organizirat će se priprema svadbarskog kupusa, kao tradicija Semberije i Majevice.

Foto: Depositphotos//vaximilian
  • 74
  • 6
  • 0

Semberska "Kupusijada" i "Fijakerijada" bit će održane u sklopu Mitrovdanskog vašara u Bijeljini, u četvrtak, 8. novembra, najavljeno je iz preduzeća AD "Grad" koje je organizator manifestacije.

Do sada je prijavljeno 76 učesnika vašarskih programa, sedam za "Kupusijadu", 40 učesnika izložbe kućne radinosti i starih zanata, 10 za "Fijakerijadu" i 19 učesnika izložbe sitnih životinja, a prijave traju do sutra, 5. novembra.

Ovaj vašar čuva tradiciju i običaje Semberije i Majevice i organizuje se 15. put, u saradnji s Turističkom organizacijom Grada Bijeljina, a podržan je i od strane Agrarnog fonda. U okviru takmičarskog dijela, organizirat će se priprema svadbarskog (kiselog) kupusa, kao tradicija Semberije i Majevice.

Prijave možete izvršiti u prostorijama AD "Grad" Bijeljina, Miloša Crnjanskog 38, ili elektronski na adresu: grad.protokol@gmail.com ili s.jovanovic@adgradbn.com, a sve ostale informacije možete dobiti na telefon 055/203-403.

Vašar će trajati od 9.00 do 16.00 sati na prostoru Agrotržnog centra "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini, a ulaz za posjetioce je besplatan.


Tagovi

Mitrovdanski vašar Kupusijada Fijakerijada Semberija Običaji


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić