Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gumiimpex - GRP
  • 14.09.2022. 10:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Koje su prednosti podne obloge za staje i dobre traktorske gume?

Svoj asortiman na nedavno održanom sajmu u Gudovcu izložila je tvrtka Gumiimpex - GRP. Od njihovog koordinatora nabave i prodaje, Vladimira Ruganeca doznali smo više o traktorskim gumama i podnim oblogama za staje.

Foto: Martina Popić
  • 1.106
  • 121
  • 0

Na nedavno održanom 29. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu svoj agro program izložili su predstavnici tvrtke Gumiimpex - GRP. Tako su posjetitelji na njihovom izložbenom prostoru mogli vidjeti traktorske gume, podne obloge za staje, zaštitne gumene obloge od reciklirane gume, ali i gumeno tehničke proizvode iz njihove vlastite proizvodnje.

"Već smo 6. godinu zaredom na sajmu u Gudovcu gdje prezentiramo svoj poljoprivredni program koji nije jedini u našem asortimanu, ali je pogodan za ovaj događaj", kazao nam je Vladimir Ruganec, koordinator nabave i prodaje spomenute tvrtke.

Inače, oni nisu samo trgovačka firma nego i proizvođači, a proizvode podne obloge za staje i to za sve vrste stočarske proizvodnje. "Potražnja za njima je dosta dobra, pogotovo zbog europskih direktiva koje se zalažu za dobrobit životinja", napomenuo je. 

Čuvaju zdravlje životinja

Njihova prednost je što su mekane, gipkije, popustljivije i slične prirodnim podlogama čime su pogodnije za papke i kopita. Bitno je istaknuti i mekoću te toplinsku ugodu ležanja što smanjuje stres kod životinja koje tako povećavaju svoja kondicijska svojstva poput pokretljivosti, a primjerice krave daju više mlijeka.

Podne obloge za sve grane stočarstva

Nadalje, gumene obloge primjenjuju se i u prostorima za trening (jahališta se brzo suše i nisu skliska), podlogama u stajama, zaštitnim stijenama hangara, posudama za vodu, zaštitnim ogradama, podlogama za silose i skladišta i dr.

Podne obloge se postavljaju na postojeće betonske sustave s rupama i to po principu Lego kocki, a jedna uz drugu se slažu poput slagalica. "Čiste se mehaničkim putem i to manjim utovarivačima isto kao betonske", pojašnjava dalje.

Širok izbor traktorskih guma

Gumiimpex - GRP je u suradnji s njihovim partnerom tvrtkom BKT iz Indije na sajmu izložio traktorske gume. "Njihov smo zastupnik, a oni su striktno fokusirani na gume koje su van cestovne", istaknuo je Ruganec.

Kako doznajemo od njega, trenutno imaju oko 3.000 različitih vrsta guma što po profilima, namjenama, nosivosti i slično.

Vladimir Ruganec koordinator je nabave i prodaje Gumiimpex-a

Prema njegovim riječima, situacija se u poljoprivredi što se tiče guma mijenja. "Prije 10-ak godina više su se koristile one dijagonalnih konstrukcija s vlaknima od konca, od onih modernijih, odnosno radijalnih", napominje naš sugovornik. Pojašnjava da je tada omjer korištenja dijagonalnih i radijalnih iznosio 80:20 u korist dijagonalnih koje su bile značajno jeftinije.

"Situacija se posljednjih godina dosta promijenila. Sada svaki poljoprivrednik koji ima traktor od 80 konjskih snaga ili više i ozbiljno se bavi poljoprivrednom ima radijalnu gumu", ističe napomenuvši da sada dolazi i do faza gdje se radi da takve vrste nose isti teret sa što manjim protokom.

Ušteda goriva

Dakle, sve važnije postaje smanjenje zbijanja tla, ali i grip u smislu proklizavanja. Dobre gume svakako znače i uštedu goriva.

A kako izabrati dobru?

Svaki kupac od tvrtke Gumiimpex - GRP može očekivati stručnu pomoć i preporuku ovisno o namjeni za što i koji stroj mu trebaju. Garancija je 5 godina, a dostavu vrše na područje cijele Hrvatske i to u roku od 24 sata, izuzev otoka.

Za više informacija obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Gumiimpex - GRP Traktorske gume Podne obloge Staje Vladimir Ruganec Bjelovarski sajam


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Gumiimpex - GRP

Pavleka Miškine 64c, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: +385 42 404 500, e-mail: info@gumiimpex.hr web: https://gumiimpex.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]