Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biofach 2019
  • 12.02.2019. 15:00
  • Nirnberg

Kompanije iz Srbije na Međunarodnom sajmu u Nemačkoj

Devet kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode na 30. Međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofach, koji se održava u Nirnbergu u Nemačkoj od 13. do 16. februara 2019. godine.

Foto: Facebook/Biofach
  • 91
  • 3
  • 0

Biofach je već tri decenije vodeći sajam organskih prehrambenih i tekstilnih proizvoda i kozmetike u svetu.

Na nacionalnom štandu Srbije predstaviće se preduzeća sa širokim asortimanom proizvoda, od svežeg i zamrznutog voća i povrća do sušenih i prerađenih proizvoda.

Podršku određenom broju kompanija i izlagača daće i IPD

Nastup kompanija iz Srbije organizuju "Služba za organsku proizvodnju" Privredne komore Srbije i Nacionalna asocijacija "Serbia Organica", uz podršku Razvojne agencije Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

"Podršku određenom broju kompanija i izlagača daće i IPD, institut koji okuplja nemačke kompanije koje uvoze proizvode iz celog sveta. Cilj ove podrške je uspostavljanje saradnje sa potencijalnim partnerima i osnaživanje u što boljem predstavljanju i prodaji", istaknuto je u saopštenju. 

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM).

Više od 2000 izlagača 

"Tokom četiri dana, kroz direktne kontakte, ali i veliki broj konferencija, seminara i radionica, utvrđuju se trendovi na organskom tržištu. Godinama unazad, na Biofach-u se predstavi više od 2000 izlagača, a događaj okupi oko 50.000 posetilaca iz celog sveta", kažu u saopštenju. 

Kroz projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje, kako su dalje naveli koji podržava razvoj privatnog sektora u Srbiji, dugi niz godina se podržava razvoj organskog sektora u Srbiji.

"Podrška izlagačima na Biofach-u samo je jedna u nizu aktivnosti usmerenih na povećanje broja direktnih kontakata i jačanje tržišnih performansi naših organskih proizvođača, kako na stranom, tako i na domaćem tržištu", zaključuju u saopštenju.


Tagovi

Biofach Nemačka Sajam Sajam organskih proizvoda Nirnberg


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.