Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada d.o.o.
  • 13.07.2017. 15:00

Komunalne poslove rješavaju traktorom Tuber 50!

S ciljem jednostavnijeg i bržeg održavanja zelenih površina, nerazvrstanih cesta te ostalih komunalnih potreba, podravska općina Virje je od tvrtke Labinprogres – TPS d.o.o. iz Labina, kupila traktor Tuber 50 te prikolicu s ugrađenim stranicama, hidraulikom, malčerom, kosilicom, ralicom i rasipačem soli.

Foto: Kristina Filipović, Općina Virje
  • 2.730
  • 160
  • 0

Prema zakonu, sve općine i gradovi moraju održavati zelene površine na svom području. Kad je riječ o većim općinama, taj posao nije lagan, jer kada komunalni radnici urede posljednju zelenu površinu, ona prva već uvelike vapi za ponovnom košnjom. S tim se susreću i u općini Virje, jednom od najvećih u Koprivničko - križevačkoj županiji.

Prostire se na gotovo 79 kvadratnih kilometara i ima pet tisuća stanovnika. Nalazi se u đurđevačkom dijelu Podravine između rijeke Drave i bilogorskih brežuljaka i osim istoimenog sjedišta u njezinu su sastavu još i mjesta Donje Zdjelice, Hampovica, Miholjanec, Rakitnica i Šemovci.

Tuber 50 za održavanje i uređivanje poljskih puteva, zelenih površina, igrališta, parkova i sličnog

S ciljem jednostavnijeg i bržeg održavanje zelenih površina, nerazvrstanih cesta te ostalih komunalnih potreba, općina je kupila Labinprogres traktor Tuber 50 te prikolicu s ugrađenim stranicama, hidraulikom, malčerom, kosilicom, ralicom i rasipačem soli. U organizaciji spomenute općine i tvrtke Entrada d.o.o. koja je vlasnik Labinprogresa i distributer opreme, a čije je sjedište u istarskom mjestu Šušnjevica, mogućnosti i način rada kupljenih strojeva javnosti su prezentirani u virjevskom Sportskom parku.

Kupnju strojeva sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva

"Vrijednost komunalne opreme iznosi 230.000,00 kuna, a nabavu je sa 100.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, što nam je naravno jako dobro došlo. Naime, u siječnju ove godine, javili smo se na javni poziv Ministarstva za dodjelu kapitalnih pomoći gradovima i općinama i prošli smo. S obzirom da smo i po površini i po broju stanovnika druga po veličini općina u županiji i tradicionalno smo poljoprivredni kraj, imamo jako puno kilometara i poljskih puteva i nerazvrstanih cesta, pa su nam ovi strojevi itekako potrebni i našim će komunalnim djelatnicima uvelike pomoći u radu. Recimo, rasipač soli i ralica, pomoći će da zimi i one najmanje i najudaljenije ulice u svim mjestima naše općine budu na vrijeme očišćene od snijega i posipane solju", kazao je načelnik Virja Mirko Perok, nakon čega je i sam isprobao novi Tuber 50.

Ovakvi strojevi su idealni za prostorno velike općine

S njim su se složili i predstavnici drugih podravskih općina koji su bili na prezentaciji i čim bude novaca, nadaju se da će se, svi ovi ili barem dio predstavljenih strojeva, naći i u njihovim mjestima.

"Ponosni smo što možemo ponuditi doista veliki asortiman strojeva koji može, kao što je kazao i načelnik Virja, izuzetno pomoći u obavljanju komunalnih poslova. I ovakav potez Ministarstva, da raspisuje natječaje i sufinanciranjem pomaže općinama i gradovima da nabave ovakvu opremu je hvale vrijedan, jer mnoge si je općine zbog malih proračuna, same ne bi mogle priuštiti. A posla kojeg moraju obavljati je mnogo, od održavanja i uređivanja poljskih puteva, zelenih površina, igrališta, parkova i sličnog", ističe Josip Kontuš, direktor tvrtke Entrade.

Nabavku komunalne opreme sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva

Mnoge su zanimali tehnički detalji vezani uz traktor Tuber 50, pa ih i mi prenosimo.

  • Motor: Lombardini
  • Tip: LDW2204/B1- dizel
  • Snaga kW/ HP: 35,3/48
  • Broj cilindara: 4
  • Radna zapremnina (cm3): 2199
  • Broj okretaja (rpm): 2800
  • Max. okret. moment (Nm/rpm): 132@1800
  • Hlađenje: vodeno
  • Filter zraka: suhi
  • Protok hidraulične pumpe: 2 pumpe
  • (l/min): okretanje volana: 16,2
  • podizač priključaka: 39,2

Jamstveni rok: 24 mjeseca

Cijena traktora s PDV-om: 127.168,75 kn

Detaljnije tehničke karakteristike možete pročitati ovdje.

Dugo iskustvo u nabavi i prodaji strojeva za komunalne poslove i voćarstvo

Tvrtka Entrada d.o.o. generalni je predstavnik programa Lombordini za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju te Kosovo. Osnovana je 1992. godine, kada su uspostavljeni i prvi kontakti s talijanskim proizvođačem motora, tvrtkom Lombardini. Tijekom godina tvrtka je bilježila stalan rast i trenutno zapošljava 20 radnika koji su organizirani u nekoliko odjela i to sektoru veleprodaje s odjelom prodaje, nabave i općih poslova, sektoru održavanja s odjelom servisne i tehničke podrške te sektoru maloprodaje.

U Hrvatskoj Entrada d.o.o. posluje na tri lokacije:

  • Poslovno prodajni centar Čepić na adresi Polje Čepić bb, Čepić-Kršan (centralno skladište), telefon: 052/401-980, e mail: info@entrada.hr
  • Poslovno prodajni centar Sesvete na adresi Sesvetska cesta 74, Sesvete, telefoni: 01/ 2049-137, 099/3964-681, e mail: zagreb@entrada.hr
  • Poslovno prodajni centar Zadar na adresi Franka Lisice 91, telefoni: 023/ 214-458, 099/224-0330, e mail: zadar@entrada.hr
Tehnički detalji traktora zanimali su mnoge

Osim spomenutih strojeva i komunalne opreme, Entrada je u Virju održala i prezentaciju opreme za održavanje voćnjaka o čemu će više riječi biti u sljedećem tekstu.

Foto: Kristina Filipović, Općina Virje


Fotoprilog


Tagovi

Labinprogres – TPS d.o.o. Entrada d.o.o. Virje Prezentacija Tuber 50 Mirko Perok Josip Kontuš Ministarstvo graditeljstva Komunalna oprema


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr