Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovacije
  • 04.10.2021. 17:00
  • Zlatiborski okrug, Zlatibor

Konferencija o inovacijama u poljoprivredi na Zlatiboru 9. i 15. oktobra

Cilj konferencije je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji.

Foto: Depositphotos/kasto
  • 192
  • 10
  • 0

Biznis inovacioni centar Zlatibor pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Opštinom Čajetina, Turističkom organizacijom Zlatibor, Institutom za Agroekonomiku poljoprivrede i preduzećem Eko - agrar Zlatibor organizuje konferenciju posvećenu tehnološkim inovacijama u poljoprivredi koja će biti održana 9. i 15. oktobra u konferencijskoj sali Inovacionog biznis centra Zlatibora (Miladina Pećinara 2), navodi se u saopštenju organizatora.

Program će oba dana početi u 12 časova, a posetioci će na konferenciji dobiti veoma korisne informacije o inovativnim rešenjima i savremenoj podršci u poljoprivredi kao i o ishrani u stočarstvu, pčelarstvu u cilju organskog uzgoja i lakšeg praćenja proizvodnje, ali i unapređenja prodaje. Na konferenciji će govoriti domaći i međunarodni stručnjaci za ishranu životinja, meloraciju zamljišta, savetnici za pametnu poljoprivredu, direktori inovacionih kompanija, profesori u oblasti poljoprivrede i drugi.

Edukacija mladih

Biznis inovacioni centar Zlatibor na ovaj način želi da edukuje i motiviše mlade koji se bave poljoprivredom ili žele da započnu proizvodnju i svoj biznis unutar stočarstva i pčelarstva, a sve u cilju da im olakša potražnju za važnim informacijama koje kasnije mogu da primenjuju u poslu. Uz to, cilj konferencije je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji.

Prvog dana konferencije, u subotu, 9. oktobra, govoriće se, između ostalog, o ishrani životinja. Posetioci će saznati zašto je važna upotreba stočnog kvasca u letnjem periodu kod krmača i čemu sve doprinosi dodavanje origana u ishrani krava, a potom će se govoriti i o uticaju Imuno Bustera na skraćivanje negativnog energetskog bilansa kod krava. Poseban segment prvog dana konferencije biće posvećen i metodama prikupljanja pčelinjeg otrova.

Kako povećati profitabilnost pomoću digitalne poljoprivrede?

Drugog dana, u četvrtak, 15. oktobra govoriće se o pametnoj poljoprivredi, odnosno o digitalnim poljoprivrednim gazdinstvima koja doprinose boljim prinosima, kao i o inovativnoj tehnologiji podpovršinskog kapilarnog navodnjavanja u poljoprivredi.

Prisutni će imati priliku da čuju kako se IT tehnologije mogu iskoristiti pri davanju vode biljkama pod zemljom i prednostima koje takva primena sa sobom nosi. Razgovaraćemo i o inovativnim proizvodima za prihranjivanje pčela i etarskih ulja, kao i o ishrani pčela inovativnim energetskim pogačama "Bee Boost".

Učesnici konferencije

1.    dan - 9. oktobar - Ishrana u poljoprivredi:

•    Aleksandar Sljusar - međunarodni stručnjak stručnjak za ishranu životinja sa potrebom eteričnih ulja i komercijalni direktor DOSTOFARM GmbH Nemačka
•    Dipl. ing. Dušan Brcin
•    Dipl. ing. sci. Dragan Tankosić
•    Pčelar pronalazač Goran Stanojević

2.    dan - 15. oktobar - Digitalizacija u poljoprivredi:

•    Prof. dr Aleksandar Rodić sa Instituta Mihajlo Pupin - centar za robotiku
•    Dipl. ing. Zdenko Zloh, A.I.D. Agro Inovations and Development d.o.o.
•    Veselin Bojić - vlasnik I direktor preduzeća VENOS d.o.o. Beograd
•    Prof dr Ivan Pihler - vanredni profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji, mogu se prijaviti putem mejla: radivoje.micovic@ibczlatibor.rs. Kotizacija je besplatna, a broj mesta je ograničen. Biznis inovacioni centar Zlatibor je obezbedio i prenos uživo putem Youtube-a.


Tagovi

Konferencija Zlatibor Digitalne tehnologije Savremene tehnologije u poljoprivredi Ishrana stoke Prihranjivanje pčela Pčelinji otrov


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer