Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 12.03.2020. 15:15
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Korona virus odložio i 23. prolećni međunarodni bjelovarski sajam

Zdravlje i dobrobit naših vernih izlagača i posetioca su nam svakako na prvom mestu, te se nadamo što skorijem rešenju i kraju ove zdravstvene krize, saopšteno je iz Uprave Bjelovarskog sajma. 

Foto: Vedran Stapić
  • 111
  • 4
  • 0

Koronavirus odložio je i 23. Prolećni međunarodni bjelovarski sajam, Sajam poljoprivredne mehanizacije i 5. Drvni svet koji se na Bjelovarskom samu trebao održati od 27. do 29. marta.

"Bjelovarski sajam će pratiti i analizirati nastalu situaciju, te ćemo naknadno otkriti o daljim planovima i novim terminima naših sajamskih manifestacija. Zdravlje i dobrobit naših vernih izlagača i posetioca su nam svakako na prvom mestu, te se nadamo što skorijem rešenju i kraju ove zdravstvene krize", saopšteno je iz Uprave. 

Odluka o odglaganju sajamskih manifestacija, donešena je odmah nakon održane vanredne sednice Kriznog štaba civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, i donesenih preporuka o neodržavanju javnih okupljanja. 

Na Štabu je zaključeno sledeće:

  1. Daje se preporuka da se odlože sva javna okupljanja (skupovi) do daljnjeg, bez obzira na predviđeni broj osoba. Ukoliko se neodloženo mora održati nekakvo javno okupljanje, organizator mora prvo dobiti preporuku epidemiologa s potrebnim merama. Tek nakon toga Štab daje mišljenje, a bez mišljenja Štaba okupljanje se ne može održati. 
  2. Nalaže se osnivačima školskih ustanova da obavljaju pripreme i potrebne radnje za eventualno odvijanje nastave "na daljinu". 
  3. Pripremiti ugovor s ovlašćenom kompanijom za dezinfekciju prostora i vozila ukoliko se pojavi takva potreba. 

Otkazani sajmovi u Hrvatskoj i Sloveniji zbog opasnosti od širenja korona virusa

Podsetimo, mogućnost širenja zaraze uzrokovala je odlaganje planiranog jubilarnog sajma Viroekspo ovog vikenda. Otkazane su i prolećne sajamske manifestacije na Celjskom sajmu u susednoj Sloveniji, a otkazan je i Mostarski sajam u BiH.


Tagovi

Bjelovarski sajam Korona virus Prevencija Otkazan sajam


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!


Partner