Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SPACE 2020
  • 06.05.2020. 19:00
  • Rennes, Francuska

Korona virus otkazao i Međunarodni sajam stočarstva SPACE 2020

Otkazan je i Međunarodni sajam stočarstva SPACE 2020 čije je održavanje planirano od 15. do 18. septembra ove godine. Organizatori žele da izbegnu nekontrolisane rizike za učesnike.

Foto: Vedran Stapić
  • 96
  • 4
  • 0

Iako su još pre dvadesetak dana organizatori 34. Međunarodnog sajma stočarstva SPACE 2020 optimistično planirali njegovo održavanje, stiglo nam je obaveštenje kako je zbog pandemije uzrokovane korona virusom, ovo još jedan u nizu odloženih događaja. Podsetimo, SPACE 2020 u gradu Ren u Francuskoj trebalo je da se održi od 15. do 18. septembra. 

Teško je postići fizičku distancu

"S obzirom na neizvesnu situaciju i zdravstveno stanje zbog pandemije verujemo da je važno doneti ovakvu odluku i pre nego što smo to planirali", poručuju organizatori. 

Mere za sprečavanje razvoja infekcije zahtevaće se i u septembru, a gotovo je nemoguće poštovati ih na ovakvom sajmu zbog velikog broja ljudi. Bilo bi teško postići fizičko distanciranje na tribinama, u redovima, konferencijskim prostorima, restoranima i prijemima.

Treba podsetiti da ovaj događaj svake godine okuplja više od 1.400 izlagača od kojih je trećina inostranih što opravdava njegov značajan međunarodni karakter. Poseti ga više od 100.000 ljudi, uključujući više od 14.000 iz 120 različitih zemalja. Jasno je da međunarodni izlagaći neće moći da učestvuju zbog ograničenja putovanja koja važe do daljnjeg.  

Tema prošlogodišnjeg sajma bile su "Nove klimatske prakse i tehnologije", a kako je to izgledalo pogledajte ovde.

"Izlagači, dobavljači i partneri moraju nekoliko meseci unapred da planiraju i finansijski se obvežu, kako bi učestvovali na SPACE-u. S obzirom na neizvesnu situaciju, smatramo da je važno izbeći finansijski rizik", poručuju organizatori.

SPACE zaradi oko 91 milion evra

SPACE je dugoočekivani događaj za poljoprivredni sektor i daje važan doprinos poljoprivrednoj industriji, što je od vitalne važnosti, ne samo francuske poljoprivrede. Današnja usredsređenost, na sve veze u lancu snabdevanja hranom dokaz je važnosti poljoprivrede u ekonomiji svake države sveta.

SPACE u Renu 33. put okupio evropske stočare

Ovaj sajam nudi znatne ekonomske koristi za tu francusku regiju, a kalkulacija ekonomskog uticaja UNIMEV procenjuje se da zaradi oko 91 milion evra lokalnoj privredi. Što direktnih - kao što su organizacija sajma, prihod od prodaje usluga i zakupa prostora, što indirektnih - smeštaja, ugostiteljstva i raznih drugih turističkih usluga.

"Potpuno smo svesni važnosti svih ovih pitanja i posledica za naše učesnike i partnere, ali pre svega smo vođeni zabrinutošću da se izbegnu nekontrolisani rizici za naše učesnike, zato smo doneli ovakvu odluku", stoji u saopštenju za javnost.

Planirano je da će se idući SPACE održati od 14. do 17. septembra 2021. godine u izložbenom centru Rena u Francuskoj.


Tagovi

SPACE Međunarodni sajam stočarstva Francuska Pandemija COVID-19


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P