Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 12.03.2020. 14:35
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Koronavirus odgodio i 23. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Zdravlje i dobrobit naših vjernih izlagača i posjetitelja su nam svakako na prvom mjestu, te se nadamo što skorijem rješenju i kraju ove zdravstvene krize, priopćeno je iz Uprave Bjelovarskog sajma. 

Foto: Vedran Stapić
  • 2.028
  • 486
  • 0

Koronavirus odgodio je i 23. proljetni međunarodni bjelovarski sajam, Sajam poljoprivredne mehanizacije i 5. Drvni svijet koji se na Bjelovarskom samu trebao održati od 27. do 29. ožujka.

"Bjelovarski sajam će pratiti i analizirati nastalu situaciju, te ćemo se naknadno očitovati o daljnjim planovima i novim terminima naših sajamskih manifestacija. Zdravlje i dobrobit naših vjernih izlagača i posjetitelja su nam svakako na prvom mjestu, te se nadamo što skorijem rješenju i kraju ove zdravstvene krize", priopćeno je iz Uprave. 

Odluka o odgađanju sajamskih manifestacija, donesena je odmah nakon održane izvanredne sjednice Kriznog stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, i donesenih preporuka o neodržavanju javnih okupljanja. 

Naime, na stožeru je zaključeno sljedeće:

  1. Daje se preporuka da se odgode sva javna okupljanja (skupovi) do daljnjega, bez obzira na predviđeni broj osoba. Ukoliko se neodgodivo mora održati nekakvo javno okupljanje, organizator mora prvo ishoditi preporuku epidemiologa s potrebnim mjerama. Tek nakon toga Stožer daje mišljenje, a bez mišljenja Stožera okupljanje se ne može održati. 
  2. Nalaže se osnivačima školskih ustanova da vrše pripreme i potrebne radnje za eventualno odvijanje nastave "na daljinu". 
  3. Pripremiti ugovor s ovlaštenom tvrtkom za dezinfekciju prostora i vozila ukoliko se pojavi takva potreba. 

Sajam Viroexpo otkazan zbog opasnosti od širenja koronavirusa

Podsjećamo, mogućnost širenja zaraze već je odgodila za ovaj vikend planirani jubialrni sajam Viroexpo. Otkazane su i proljetne sajamske manifestacije na Celjskom sajmu u susjednoj Sloveniji, a otkazan je i Mostarski sajam u BiH.


Tagovi

Bjelovarski sajam Koronavirus Prevencija Otkazan sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]