Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koronavirus
  • 10.03.2020. 08:30
  • Celje, Slovenija

Koronavirus otkazao i sedam proljetnih manifestacija na Celjskom sajmu

Zbog opasnosti od širenja zaraze, otkazano je i planiranih sedam manifestacija u susjednoj Sloveniji.

Foto: Facebook/Celjski sejem
  • 1.144
  • 66
  • 0

Zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom, otkazane su i manifestacije koje su se tijekom ovoga vikenda, od 13. do 15. ožujka, trebale održati na Celjskom sajmu u Sloveniji. Riječ je o 16. Altermedu, 5. Kulinartu, 25. Flori, 19. Poroka, 43. Apisloveniji, 5. Festivalu kave i 1. Svijetu ribolova. 

"Ministarstvo zdravlja Republike Slovenije izdalo je zabranu okupljanja na javnim događajima u javnim prostorima. U društvu Celjskog sajma, stoga smo primorani odgoditi datum predstojećih sedam proljetnih sajma, koji su planirani u periodu od 13. i 15. ožujka", navode iz Celjskog sajma. 

Podsjećamo, koronavirus odgodio je i jubilarni 25. Viroexpo, koji se, također ovaj vikend, trebao održati u Virovitici. 

Sajam Viroexpo otkazan zbog opasnosti od širenja koronavirusa

"Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na koronavirus, to jedina razumna odluka, jer iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost naših građana, posjetitelja i izlagača sajma", rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, na sjednici Organizacijskog odbora Viroexpa 2020.

Ovisno o tome kakva će biti situacija s virusom, sajam će se održati najesen. Bude li i dalje prijetila opasnost, ove ga godine neće biti. 

Inače, Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske preporučio je jučer do daljnjega odgoditi sve skupove s više od 1.000 ljudi. Riječ je o drugoj mjeri zaštite od potencijalne zaraze. Prva skupina mjera je da će svi strani državljani koji ulaze iz područja koja su žarišta, a to se posebno odnosi na Kinu, Italiju i Koreju, biti upoznati s obaveznom mjerom smještaja u karantenu na 14 dana. 


Tagovi

Celjski sajam Koronavirus Otkazan sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Celjski sejem d.d.

Dečkova cesta 1, 3000 Celje, Slovenija
tel: +386 3 54 33 000, fax: +386 3 54 19 164, e-mail: info@ce-sejem.si web: https://agritech.ce-sejem.si/en/