Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro stol
  • 06.06.2016. 16:30

Kraljičak predložio obaveznu nabavu HR proizvoda

U Biogradu otvoren 11. gastro stol! Prisustvovali su i mnogi ministri i župani koji su predložili kako da se poboljša prodaja hrvatskog proizvoda.

  • 1.919
  • 368
  • 0

"Hrvatska Vlada mora težiti tome da svaki uživatelj sredstava iz državnog proračuna, subvencija, povlastica u turizmu ima za obavezu nabavu hrvatskog prehrambenog proizvoda. Jedino na taj način možemo iskoristiti mogućnosti koje imamo", rekao je dožupan Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak na otvaranju jedanaestog po redu biogradskog Gastro stola - festivala izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora.

Biogradski stol je i ove godine u centru Jadrana okupio najbolje što hrvatski ruralni prostor nudi, čime je Grad Biograd i TZ Biograda nastavila tradiciju dobrog domaćina i organizatora. Ove godine partner na projektu bila je Slovenija.

Biogradski stol

Biogradski stol mjesto susreta 2.700 izlagača

Na prvi dan gastro festivala, u petak, festival je obišlo preko 10 tisuća ljuda koji su uživali u proizvodima preko 300 izlagača. Festival je u posljednjih 11 godina obišlo preko 300 tisuća judi, a na njemu je svoje proizvode izložilo gotovo 2.700 izlagača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Ovogodišnji je otvorio ministar turizma Anton Kliman.

"Ovo je nešto što očekujemo od turističke sezone. Očekujemo cjeloviti turistički proizvod, a njemu gatsro ponuda daje poseban pečat svoj našoj turističkoj infrastrukturi", kaže Kliman.

Priča o zelenoj i plavoj Hrvatskoj je i dalje samo priča

Priča kako treba povezati zeleno i plavo sluša se već godinama, ali činjenica jest da ne daje velike rezultate u praksi, što daje dodatnu težinu Kraljičkovom prijedlogu.

"Događaji poput ovog u Biogradu su šansa našim proizvođačima da ponude svoje kvalitetne proizvode ovom tržištu koje raste. Ovdje se događa ono što je najvažnije u svakoj proizvodnji, a to je realizacija odnosno sama prodaja. Imamo vrhunske proizvođače koji na svjetskim izložbama dobivaju nagrade za kvalitetu svojih proizvoda. Smatramo kako hrvatski proizvodi mogu dopunit ukupnu kvalitetu hrvatskog turizma. Mogućnosti za sada nisu velike, mi imamo pad obujma proizvodnje i zbog toga treba donjeti mjere koje će promijeniti trenutno stanje", kaže Kraljičak.


Fotoprilog


Tagovi

Željko Kraljičak Biograd gastro stol


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/