Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ŠtrudlaFest
  • 03.09.2020. 13:30
  • Karlovačka, Ozalj

Kreće najveći i najslađi do sada ŠtrudlaFest - traje čak 10 dana

Štrudla od jabuka s pivom, lovačka s ogulinskim zeljem, s češnjakom i peršinom, od janjetine, štrudla s ozaljskog dvora, jaškovskog baruna, s mrkvom, ali i ona koja je kriva za sve - rekorderka s jabukama i grožđem - tek je dio onoga što vas čeka.

Foto: Press ŠtrudlaFest
  • 294
  • 38
  • 0

ŠtrudlaFest s razlogom nosi titulu najslađeg domaćeg festivala, no sve postaje još slađe kada vam kažemo da ove godine traje čak deset dana, napominju organizatori. 

Naime, sve kreće u petak, 4. rujna, u ozaljskom Etno parku, s otvorenjem izložbe Kulinarstvo i etnografija, a već sutradan kreće ona prava štrudlijada, točnije bogati program koji će uveseljavati sve one koji se nađu u Jaškovu, selu štrudle, ali i na brojnim drugim lokacijama diljem Karlovačke županije.

Kako dodaju, u Tjednu štrudle sudjeluje čak 28 restorana koji su pripremili promotivne cijene, ali i na desetke zanimljivijih okusa. Tako vas ove godine očekuje štrudla od jabuka s pivom, lovačka s ogulinskim zeljem, s češnjakom i peršinom, od janjetine, štrudla s ozaljskog dvora, jaškovskog baruna, s mrkvom, ali i ona koja je kriva za sve - rekorderka s jabukama i grožđem.

Razne vrste na svakom ćošku

U slatku manifestaciju, uključili su se i brojni muzeji. Tako će u Zavičajnom muzeju Ozalj svih 10 dana manifestacije uz kupljenu ulaznicu svaki posjetitelj dobiti gratis štrudlu. Ista akcija očekuje posjetitelje Starog grada Dubovca 5. i 6. rujna, a u subotu 5. rujna i posjetitelje Gradskog muzeja Karlovac i Baraćevih špilja u Rakovici. Aquatika za subotu, 12. rujna, priprema zanimljivu radionicu izrade unikatnih licitarskih suvenira u obliku riba i srca. U karlovačkoj suboti 12. rujna. restoran Lovački rog pokazat će tajne izrade svoje štrudle.

Ne propustite najslađu manifestaciju 

Ozalj će svakako biti centar kulturnih događanja. Osim izložbe koja će biti postavljena u Etno parku, posjetitelji će fini kolač dobiti gratis. U nedjelju 6. rujna moći ćete sudjelovati na jedinstvenoj gastro glazbenoj poslastici Štrudlazz, uz Dragu Jakovčevića i DJ jazz kvartet. Subota, 12. rujna u Etno parku saznat ćete više o kuharstvu u srednjem vijeku i to na zanimljivoj gastro radionici.

Brojne radionice i zabavni sadržaji

"Jaškovo, svaki dan nudi piknik s ponudom košara Štrudloljubac, Štrudlomanijak te Karlovačkom piknik košarom. Sve dane možete obići biciklom, a vikendima će biti organizirana i vođena najslađa biciklistička ruta na svijetu Štrudla by bike, koja će vam otkriti najljepše dijelove netaknute prirode uz magičnu rijeku Dobru. 

Tu su i likovne radionice Art Apetit koje će osloboditi vašu kreativnost u idiličnom seoskom ambijentu uz neočekivane okuse, a svoj unikatni tanjurić moći ćete oslikati na radionici keramike 05. rujna", stoji u najavi. 

Goste u Jaškovu vikendima očekuju posebni zabavni sadržaji, a tu su i radionice koje će voditi ambasadorice te otkrivati tajne izrade savršenog tijesta. Možete otkriti i sve o štrudli koja je ušla u knjigu rekorda, a poseban ukras ovog slatkog sela je i dodatna atrakcija, divovski bicikl od slame kojeg će drugog dana festivala izraditi dragi gost, akademski kipar Nikola Faller.

Organizatori napominju kako se sve provodi uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera, a cjelovit program i mjesta gdje se što održava, pogledajte u galeriji. 


Fotoprilog


Tagovi

ŠtrudlaFest Etno park Štrudlazz Košare Radionice Karlovačka županija Jaškovo


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!