Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čišći Jadran
  • 25.06.2020. 16:30

Kreće prikupljanje otpada iz mora: Prva akcija je na Korčuli

Provedba obuhvaća po dvije akcije čišćenja obale i podmorja u sedam županija. Otpad iz podmorja prikupljat će licencirani ronioci, dok će ga ribari prikupljati koćarskim mrežama, najavljuju iz Udruge Sunce Split.

Foto: Facebook/ Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce
  • 102
  • 44
  • 0

Udruga Sunce Split započela je s uslugom prikupljanja otpada iz mora putem ronilačkih akcija i koćarenja, koja se provodi u sklopu programa Ministarstva zaštite okoliša i energetike, s ciljem uklanjanja otpada iz podmorja i obale, ali i senzibiliziranja javnosti o njegovu štetnom utjecaju na Jadransko more.

"Osim čišćenja na odabranim lokacijama, provodit će se monitoring prikupljenog otpada prema metodologiji čija je primjenjivost na našoj obali ispitana na terenu kroz projekt DeFishGear. Temeljem iskustva provedbe akcija prikupljanja otpada i zakonodavnih okvira u RH, bit će kreiran prijedlog nacionalnog Protokola za provođenje akcija čišćenja otpada iz mora kao dokument smjernica za sve buduće akcije“, stoji u priopćenju Udruge.

Provedba obuhvaća po dvije akcije čišćenja obale i podmorja u sedam županija na moru (Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska). Otpad iz podmorja prikupljat će licencirani ronioci, dok će ribari prikupljati otpad koćarskim mrežama. U provedbi akcija sudjelovat će volonteri i zaposlenici Udruge Sunce Split na unaprijed utvrđenom protokolu i lokacijama.

Prva akcija prikupljanja otpada iz mora bit će na Korčuli, 27. i 28. lipnja 2020.


Tagovi

Udruga Sunce Split Otpad More Ronioci Ribari Volonteri


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.