Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS Sjeme
  • 29.09.2014. 17:45

KWS održao prvi kukuruzni kamp!

Zaista smo oduševljeni, ne samo posjećenošću, nego i aktivnim sudjelovanjem, kako u stručnom dijelu programa, tako i u zabavnim kukuruznim igrama. Jednom riječju, ovaj događaj mora postati tradicija!, govore iz KWS-a o ovom jedinstvenom događaju!

  • 609
  • 44
  • 0

Na pokusnim poljima Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo (HCPHS) u Osijeku održan je 1. KWS kukuruzni kamp u Republici Hrvatskoj, u sklopu kojeg je pod nazivom KWS Premijera upriličeno predstavljanje najnovijih dostignuća u selekciji hibrida kukuruza i stočnog sirka. KWS se kroz posljednjih 10-ak godina dokazao vrhunskom kvalitetom proizvoda te se svrstao među vodeće sjemenske kuće u Hrvatskoj, zbog čega se i sve veći broj poljoprivrednika odlučuje mijenjati stare navike i sijati upravo KWS hibride.

Da je tome doista tako, svjedoči i činjenica da se na ovom, do sada neviđenom poljskom spektaklu u Osijeku, okupilo blizu 500 proizvođača i partnera u poljoprivredi iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Mađarske te Bosne i Hercegovine.

"Kod prve ideje o organizaciji ovako velike manifestacije s poljoprivrednom, odnosno sjemenarskom tematikom, nismo bili sigurni u interes i odaziv poljoprivrednika, ali danas smo iznimno sretni i ponosni jer ovako nešto nismo očekivali! Zaista smo oduševljeni ne samo posjećenošću, nego i aktivnim sudjelovanjem, kako u stručnom dijelu programa, tako i u zabavnim kukuruznim igrama. Jednom riječju, ovaj događaj mora postati tradicija!", oduševljeno govore iz KWS-a!

Darko Babić drži uvodnu riječ

KWS kukuruzni kamp je prvi ovakav događaj u organizaciji KWS-a, kojim je ujedno proslavljeno više od 10 godina zajedničkog uspjeha s poljoprivrednicima, ali su isto tako premijerno predstavljena dva nova vrhunska hibrida kukuruza Balasco (FAO 410) i Konfites (FAO 450) na koje su u KWS-u posebno ponosni, jer smatraju da će im upravo oni osigurati prisutnost na više od 100.000 ha proizvodnih površina pod KWS usjevima u Hrvatskoj.

"Za održavanje kampa na lokaciji Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo smo se odlučili jer je to zasigurno najreferentnija ustanova na području sjemenarstva u Republici Hrvatskoj. Najkompetentniji stručnjaci Zavoda su tijekom cijele vegetacije brižno skrbili i pratili ovo pokusno polje, a rezultatima smo mi iz KWS-a, ali i svi prisutni poljoprivrednici zaista impresionirani" – rekao je Managing Director KWS-a za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, dr. sc. Darko Babić, dipl. ing. agr.

Predstavljeni novi KWS superhibridi

Domagoj Milas predstavlja novi hibrid

"BALASCO (FAO 410) se u višegodišnjim poljskim ispitivanjima dokazao iznimno visokim i stabilnim urodima zrna na više od 70 lokacija u cijeloj Hrvatskoj. Sada ga po prvi puta službeno predstavljamo i smatramo da ovaj hibrid kukuruza mogao čak i nadmašiti očekivanja modernog proizvođača. Impresivan klip popunjen s 18 do 20 redova zrna koje se odlikuje jako brzim otpuštanjem vlage samo su neke od nadmoćnih tehnoloških značajki Balasco hibrida. Poseban je također i po tome što je prikladan za uzgoj u cijeloj Hrvatskoj, od Međimurja do Vukovara, a po namjeni je multifunkcionalan jer je izvrstan izbor za proizvodnju zrna, silaže i za berbu u klipu", otkrio je KWS Agroservice i Portfolio Manager, Domagoj Milas, ing. agr., te se okrenuo i drugom novom hibridu koji bi također trebao vrlo brzo osvojiti hrvatska polja.

"KONFITES (FAO 450) je namijenjen isključivo proizvodnji zrna, a zbog enormnog potencijala uroda zrna prikrivenog u nešto slabije bujnu stabljiku, siguran sam da će neke proizvođače čak i pozitivno šokirati silinom kojom će na njihovim poljima zrno Konfitesa sipati u prikolice!", zaključio je Milas, koji je znatiželjnim poljoprivrednicima otkrio i neke od najnovijih uzgojnih tajni najuspješnijih svjetskih proizvođača kukuruza.

Miroslav Požgaj iz Ludbrega i KWS - 18 godina uzajamnog povjerenja i poštovanja

Uručenje priznanja Miroslavu Požgaj iz Ludbrega

Uz zvuke tambure i sepete pune kukuruza, pravi slavonski ugođaj ispunilo je u kukuruznom kampu i veselje vrijednim nagradama nagrađenih pobjednika kukuruznih igara, a ovaj poseban događaj obilježilo je i uručenje priznanja gospodinu Miroslavu Požgaj (Ludbreg) za 18 godina uspješne suradnje s KWS-om u Hrvatskoj.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

KWS Premijera Darko Babić Domagoj Milas KWS kukuruzni kamp Kukuruz Hibridi kukuruza Osijek HCPHS Mađarska BiH Balasco Konfites Miroslav Požgaj Ludbreg


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]