Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turistička manifestacija
  • 25.05.2015. 14:25

LAG Summer Festival za ruralni razvoj!

LAG Summer Festival 2015 u Biogradu na Moru od 26. do 28. lipnja 2015: Očekuje se oko 15 tisuća posjetitelja, nastupa klapa “Kampanel”

  • 279
  • 33
  • 0

3. LAG Summer Festival se održava od 26.06. do 28.06.2015. na biogradskoj rivi. Jedinstveni je to festival europskih ruralnih proizvoda pod organizacijom LAG-ova - udruga specijaliziranih za ruralni razvoj.

Festival okuplja predstavnike jedinica lokalnih samouprava i turističkih zajednica te mala i srednja poduzeća, obrtnike i OPG-ove koji izlažu svoje proizvode i usluge ispred 15.000 posjetitelja. Na 2. LAG Summer Festivalu ukupno je bilo 300 izlagača, a uz domaće, predstavili su se i izlagači iz 11 Europskih zemalja. U okviru zabavnog dijela festivala u petak će se od 21:15h do 23:15h održati nastup klape Kampanel, a u subotu od 21:00h do 23:00h rock sastava The second hand band.

Razvoj ruralnih područja

Cilj manifestacije je prikazivanje proizvoda ruralnih područja iz cijele Hrvatske pa i Europske unije te na jedinstven način dati priliku svim LAG-ovima, jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge izravno pred posjetiteljima u gradu koji je poznat kao turistički centar Jadrana - Biograd na moru.

Lokalna akcijska grupa (LAG) funkcionira na principu neprofitne udruge, a kao glavni zadatak ima razvoj ruralnog područja te povlačenje sredstava iz fondova Europske unije kao i iz nacionalnih fondova. LAG Laura djeluje na području Zadarske županije i pokriva područje grada Benkovca i Biograda na Moru, te općina Bibinje, Galovac, Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Pašman, Polača, Sukosan, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja, Stankovci i Tkon, što čini ukupno trinaest gradova i općina.

LAG Summer Festival 2013 ugostio je 35 LAG-ova iz osam država, sa 400 sudionika, 200 izlagača i 15.000 posjetitelja.

Treća po redu manifestacija LAG Summer Festival je najveće međunarodno okupljanje LAG-ova u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe koji je ujedno i jedan od najvećih međunarodnih sajmova ruralnih proizvoda. Prve dvije godine su sudjelovali LAG-ovi i izlagači ruralnih proizvoda iz 12 država: Hrvatske, Slovenije, Poljske, Češke, ltalije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Litve, Mađarske, Makedonije, Bugarske i Španjolske.

lzložbeni prostor će biti postavljen duž cijele rive gdje će biti montirane dvije pozornice, od kojih će velika služiti za glazbeni program, a mala pozornica će biti stilizirana dalmatinska konoba koja će služiti kao info pult.

Voditeljima LAG-ova će biti ponuđene 3 radionice: Provedba mjere 202 unutar IPARD programa - druga godina provedbe, Izrada lokalne razvojne strategije LAG-ova za razdoblje 2014 - 2020 i Model prijave projekta na stranice Agencije za plaćanje i provedbe projekta EPFRR (2014 - 2020) APPRRR.

LAG Summer Festival 2014 ugostio je 66 LAG-ova iz 11 država, 550 sudionika, 300 izlagača te 15.000 posjetitelja.


Dokumenti


Tagovi

LAG Summer Festival LAG JLS Lokalna akcijska grupa LAG LAURA Kampanel Ruralni rzavoj Povlačenje sredstava


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]