Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG
  • 16.04.2015. 13:30

Međunarodni dan malih OPG-a!

Udruga Eko Dunav i udruga Ospera vas pozivaju da zajedno obilježimo Međunarodni dan malih obiteljskih gospodarstava ovaj četvrtak, 16.travnja 2015. od 18 do 20h na tržnici Mačkamama u Osijeku.

  • 331
  • 142
  • 0

17. travnja proglašen je danom borbe za prava seljaka i malih obiteljskih gospodarstava u spomen na 19 brazilskih poljoprivrednika koje je 1996. brutalno usmrtila policija, a indirektno kapitalistički sustav koji ih je dotjerao do ruba u borbi za preživljavanje. Međunarodna organizacija Via Campesina stoga je pozvala da taj dan učinimo globalnim i obilježimo ga svake godine u skladu s njihovim nastojanjima da se izbore za svoja prava. Posebno je to bilo obilježeno u prošloj godini koja je proglašena Godinom malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava - a sada nastavljamo tradiciju.

Propadanje malih obiteljskih gospodarstava u Hrvatskoj poprima poprima ogromne razmjere, a time raste i uvoz hrane. Pozivamo vas da obilježimo ovaj dan zajedničkom akcijom, podržimo naše proizvođače, zahvalimo im što nas hrane i pomognemo da se u javnost iznesu realni problemi. Zdravlje i dobrobit nacije ovisi uzajamno o proizvođačima i potrošačima te njihovom pravu na tradicionalno sjeme i zdravu, kvalitetnu hranu.

Tržnica na Mačkamami

Udruga Eko Dunav i udruga Ospera vas pozivaju da zajedno obilježimo Međunarodni dan malih obiteljskih gospodarstava ovaj četvrtak, 16.travnja 2015. od 18 do 20h na tržnici Mačkamama u Osijeku. Sudionici će također imati priliku kušati neke od domaćih eko proizvoda.

Ovim događajem žele ukazati na važnost malih gospodarstava i lokalno proizvedene hrane te naglasiti važnost postizanja prehrambenog suvereniteta kao našeg prava na zdravu, lokalno proizvedenu hranu i proizvodnju koja ne ugrožava niti ljude niti okoliš.

Udruge Eko Dunav i Ospera će također predstaviti Eko Solidarnu grupu koja djeluje u Osijeku. Eko solidarna grupa je neformalno udruženje građana koji zajednički kupuju proizvode direktno od lokalnih, ekoloških proizvođača solidarizirajući se i prilagođavajući takvom obliku proizvodnje kako bi omogućili njihov opstanak.


Fotoprilog


Tagovi

Eko GSR Mala gospodarstva OPG Uvoz hrane Međunarodni dan Lokalna hrana Udruga Eko Dunav Udruga Ospera Eko solidarna grupa Via Campesina


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.